Politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby i Oslo politidistrikt. Arkivfoto: Fredrik Varfjell / Scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Mannen som er siktet for drapsforsøk på en 18-åring på Holmlia i Oslo, ble lørdag fengslet i fire uker. Han innrømmer at det ble løsnet skudd.

Den 21 år gamle mannen meldte seg for politiet fredag kveld. Han er siktet for drapsforsøk etter skyteepisoden på Holmlia tirsdag, da en 18 år gammel mann ble alvorlig skadd etter å ha blitt skutt i beinet.

Mannen ga en kort forklaring under fengslingsmøtet, hvor han innrømmet å ha avfyrt skudd, men ikke drapsforsøk, melder NRK.

– Det fremgikk at våpenet hadde blitt avfyrt mens han holdt i det, men han sa at han ikke hadde til hensikt å forsøke å drepe noen, sier politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby.

Nå er 21-åringen, som er en kjenning av politiet, varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud. De to første ukene er i full isolasjon, opplyser politiet.

– Ikke skyldig

Siktede er så langt ikke avhørt, men hans forsvarer, advokat Trygve Staff, opplyser til NTB at mannen ikke erkjenner straffskyld etter siktelsen for drapsforsøk. Etterforskerne tar sikte på å komme i gang med avhør av mannen først til uka, ifølge Kraby.

På spørsmål om hvordan den siktede mannen stilte seg til varetektsfengsling, svarte Staff fredag kveld at hans klient er «innstilt på at politiet trenger arbeidsro».

Kan bli flere siktede

Politiet jaktet på to eller flere mistenkte etter at den 18 år gamle fornærmede i saken ble alvorlig skadd da han ble skutt i beinet tirsdag.

Det er uklart hvor mange personer som var involvert i hendelsen og hvem de er, men Kraby er klar på at mannen som nå er siktet for drapsforsøk, kan få selskap av flere siktede etter hvert som etterforskningen skrider fram.

– Vi etterforsker tips fra vitner om både navngitte og ikke navngitte personer, sier Kraby.

Kort tid etter hendelsen var det snakk om minst tre mistenkte. Senere reduserte politiet antallet mistenkte til minst to.

Gjengrelatert

Ifølge politiet tilhører den drapssiktede mannen et gjengmiljø i Oslo.

– Siktede tilhører et kriminelt miljø i Oslo sør som politiet har fokus på nå, sier Anne Alræk Solem, seksjonsleder i Oslo politidistrikt til NRK.

Politiet undersøker også om skytingen har sammenheng med tidligere skyteepisoder på Holmlia.

– Det er et spørsmål som står sentralt i etterforskningen, som vi ønsker å avdekke, sier hun til kanalen.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]