Det tette båndet mellom LO og Arbeiderpartiet bekymrer flere i FrP. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
Del saken
 • 109
 •  
 •  
 •  
 •  

Michael Torp fra Østfold FrP retter i sitt debattinnlegg på landsmøtet skytset mot forbindelsen mellom rødgrønne partier og fagforeningene.

– Trepartssamarbeidet er ekstremt viktig for norsk næringsliv, og har vært det siden krigen. Det er essensielt i et arbeidsliv som er stabilt og bærekraftig. Det offentlig kan ikke levere tjenester uten at det kommer inn penger til statskassen, sier han til landsmøtet.

Han peker på at vi ikke har uendelig med penger, selv i den norske statskassen.

– Vi kommer ikke for all fremtid til å ha et magisk oljefond. Skal det leveres gode helsetjenester, bygges gode veier, og sørges for at barn og unge får god utdannelse og opplæring, krever det at mange er i jobb, og at pengene kommer inn.

Å melde seg inn in en fagforening oppleves av mange som et politisk valg, mener Torp.

– Heldigvis bor vi i et land der alle har rett til å organisere seg. Men vi har også en rett til ikke å organisere oss. Alle føler seg ikke velkommen i foreningene. Jeg vil være med i en fagforening som sørger for at jeg trives på jobb. Men, vi ser dessverre at det å melde seg inn i en fagorganisasjon er et partipolitisk valg. Jeg blir dårlig når jeg ser samrøret mellom LO og de rødgrønne. Man ser ikke forskjell på tillitsvalgte i LO og politikere. Kommunepolitikere i rødgrønne partier agerer som heltidspolitikere i kraft av sine tillitsverv i LO.

Østfold-politikeren siterer sin partileder, som har sagt at Arbeiderpartiet ikke lenger er en ørn i norsk politikk.

– LO dikterer politikken til landets største parti. Som Siv sa, ørnen i norsk politikk er blitt en struts. Jonas Gahr Støre stikker hodet i sanden når han ikke er på bølgelengde med sjefene sine i LO, sier Torp.

Han har ett råd til arbeidsfolk.

– Meld dere ut av LO, og inn i FrP.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 109
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]