Politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby i Oslo politidistrikt. Arkivfoto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse

Mannen som er siktet for drapsforsøk på en 18-åring på Holmlia i Oslo, blir begjært varetektsfengslet i fire uker, opplyser politiet.

Siktede, som er i 20-.årene, meldte seg for politiet og ble formelt pågrepet klokka 21. Han er siktet for drapsforsøk etter skyteepisoden på Holmlia tirsdag, da en 18 år gammel mann ble alvorlig skadd etter å ha blitt skutt i beinet.

– Vi vil begjære ham varetektsfengslet i fire uker med full restriksjoner, inkludert full isolasjon de første to ukene, sier politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby i Oslo politidistrikt til NTB.

annonse

Siktede er så langt ikke avhørt, men hans forsvarer, advokat Trygve Staff, opplyser til NTB at mannen ikke erkjenner straffskyld etter siktelsen for drapsforsøk. Etterforskerne tar sikte på å komme i gang med avhør av mannen først til uka, ifølge Kraby.

På spørsmål hvordan den siktede mannen stiller seg til en begjæring om varetektsfengsling. svarte Staff fredag kveld at hans klient er «innstilt på at politiet trenger arbeidsro». Hvis han samtykker i politiets begjæring, kommer fengslingsspørsmålet trolig til å bli avgjort uten rettsmøte, i en såkalt kontorforretning.

(©NTB)

Annonser
  •  
  •  
  •  
   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]