Politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby i Oslo politidistrikt. Arkivfoto: Berit Roald / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Mannen som er siktet for drapsforsøk på en 18-åring på Holmlia i Oslo, blir begjært varetektsfengslet i fire uker, opplyser politiet.

Siktede, som er i 20-.årene, meldte seg for politiet og ble formelt pågrepet klokka 21. Han er siktet for drapsforsøk etter skyteepisoden på Holmlia tirsdag, da en 18 år gammel mann ble alvorlig skadd etter å ha blitt skutt i beinet.

– Vi vil begjære ham varetektsfengslet i fire uker med full restriksjoner, inkludert full isolasjon de første to ukene, sier politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby i Oslo politidistrikt til NTB.

Siktede er så langt ikke avhørt, men hans forsvarer, advokat Trygve Staff, opplyser til NTB at mannen ikke erkjenner straffskyld etter siktelsen for drapsforsøk. Etterforskerne tar sikte på å komme i gang med avhør av mannen først til uka, ifølge Kraby.

På spørsmål hvordan den siktede mannen stiller seg til en begjæring om varetektsfengsling. svarte Staff fredag kveld at hans klient er «innstilt på at politiet trenger arbeidsro». Hvis han samtykker i politiets begjæring, kommer fengslingsspørsmålet trolig til å bli avgjort uten rettsmøte, i en såkalt kontorforretning.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]