Magnus Carlsen kunne smile etter at han lørdag vant storturneringen Shamkir Chess. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse

Magnus Carlsen vant storturneringen Shamkir Chess i Aserbajdsjan for tredje gang lørdag. Tittelen var i boks etter en kjapp remis mot utfordrer Ding Liren.

Etter bare 20 minutter og 26 trekk var sjakkduellen over. Carlsen plukket totalt seks poeng av ni mulige i løpet av turneringen, mens kinesiske Ding tok 2.-plassen med sine 5,5 poeng.

Carlsen gikk opp i ledelsen i Aserbajdsjan da han slo bulgarske Veselin Topalov for første gang på seks år i sjuende runde torsdag. Dagen etter banket han Nederland-stjernen Anish Giri med svarte brikker.

Lørdag spilte Carlsen med hvite brikker. Det ble tidlig klart at det ikke kom til å bli et langvarig parti. Den norske sjakkverdensmesteren har nå spilt 32 partier på rad uten tap.

I november skal Carlsen prøve å vinne VM for fjerde gang. Fabiano Caruana fra USA blir hans motstander i London.

(©NTB)

Annonser
  •  
  •  
  •  
   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]