Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse
annonse

Thee Yezen Al-Obaide, leder i organisasjonen Salam, står nå frem som homofil i et intervju med Klassekampen.

Det som gjør Al-Obaide spesiell, er at han i motsetning til de andre har en bred kontaktflate og nyter tillit i moskémiljøene. Denne tilliten ønsker han nå å bruke til å finne et trygt sted hvor skeive muslimer kan møtes i bønn.

Saken vekker stor glede hos den omstridte kulturministeren Trine Skei Grande (V). Hun roser Al-Obaide på Twitter.

annonse

– I dag har jeg lyst til å heie på Thee Yezen Al-Obaide og alle de andre som kjemper for mer toleranse og for retten til å leve med sin legning innad i trossamfunn, skriver Grande på Twitter.

Grande har vært en aktiv forkjemper for homofiles rettigheter i Norge. I 2015 krevde hun at kirken åpnet for homofile ekteskap.

annonse

I mange muslimske land straffes homofile med døden. Ifølge en artikkel fra Washington Post praktiseres sharialover både i Somalia og Afghanistan, som aksepterer steining av homofile.

Norge har tatt i mot en stor andel flyktninger fra disse landene. Om de gjør som Skei Grande og heier på Al-Obaide, er det ingen som vet. Tiden vil vise.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon