Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse

Thee Yezen Al-Obaide, leder i organisasjonen Salam, står nå frem som homofil i et intervju med Klassekampen.

Det som gjør Al-Obaide spesiell, er at han i motsetning til de andre har en bred kontaktflate og nyter tillit i moskémiljøene. Denne tilliten ønsker han nå å bruke til å finne et trygt sted hvor skeive muslimer kan møtes i bønn.

Saken vekker stor glede hos den omstridte kulturministeren Trine Skei Grande (V). Hun roser Al-Obaide på Twitter.

annonse

– I dag har jeg lyst til å heie på Thee Yezen Al-Obaide og alle de andre som kjemper for mer toleranse og for retten til å leve med sin legning innad i trossamfunn, skriver Grande på Twitter.

Grande har vært en aktiv forkjemper for homofiles rettigheter i Norge. I 2015 krevde hun at kirken åpnet for homofile ekteskap.

I mange muslimske land straffes homofile med døden. Ifølge en artikkel fra Washington Post praktiseres sharialover både i Somalia og Afghanistan, som aksepterer steining av homofile.

Norge har tatt i mot en stor andel flyktninger fra disse landene. Om de gjør som Skei Grande og heier på Al-Obaide, er det ingen som vet. Tiden vil vise.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.