Illustrasjonsbilde. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse

Politiet er bekymret over at stadig flere tenåringsjenter møtes for å slåss.

Slåsskampene skjer på skolen, skoleveien og andre offentlige møteplasser. Mange av dem planlegges og avtales i skoletiden. Det forteller Line Granås ved forebyggende avsnitt hos politiet på Romerike til Dagbladet.

– De avtaler ofte kampene før de møtes, og alvorlighetsgraden med bruk av vold øker. Vi har også hatt episoder der det har vært ført fram og truet med bruk av kniv. Nylig har vi hatt flere eksempler på dette, sier Gransås.

Ofte blir slåsskampene filmet mens tilskuere heier fra sidelinjen.

– Vi ser utfordringer med konflikter mellom jenter på samme skole, men også mellom bydeler. Jenter kommer fra Oslo for å slåss med andre jenter på Romerike, forteller Gransås.

Jentene er ifølge politiet primært i alderen 14 til 18 år. Baksnakking, rykter, intriger om gutter og kallenavn som «hore», er ifølge Granås gjengangere.

Politiet ber foreldre komme på banen og følge med på hva ungene driver med, hvem de er sammen med, og deres bruk av sosiale medier.

(©NTB)

Annonser
  •  
  •  
  •  
   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]