Illustrasjonsfoto: Paul Kleiven / NTB scanpix

Tre av ni ambulansefly var ute av beredskap lørdag morgen fordi flygerne har meldt seg uskikket til å fly.

annonse

Tre av åtte ambulansefly sto lørdag morgen på bakken – på andre døgnet – fordi flygerne som skulle hatt tjeneste, har meldt seg uskikket til å fly, altså «not fit for flight». Flyet som står i Bodø, skal imidlertid være tilbake i beredskap fra klokka 12, slik at det resten av dagvakta lørdag bare er to av landets totalt ni ambulansefly som ikke er i beredskap.

annonse
annonse

– Da har vi en situasjon som er tilnærmet normal. Det er ikke uvanlig at et eller flere fly er ute i en periode på grunn av teknisk feil aller andre uforutsette ting, så nå begynner dette å normalisere seg, sier kommunikasjonssjef Knut Haarvik i Luftambulansetjenesten til NTB.

Fredag måtte alle fly settes på bakken etter at forhandlingene mellom Flygerforbundet og selskapet som skal fly for Luftambulansetjenesten fra neste sommer, strandet. Usikkerheten som oppsto etter forhandlingsbruddet, førte til tvil om pilotene som var omfattet av forhandlingene, var skikket til å fly, opplyste Flygerforbundet til NTB.

Lørdag formiddag står flyene i Ålesund, Tromsø og Bodø, mens basene i Kirkenes, Alta, Brønnøysund og Gardermoen er tilbake i full beredskap. Fra klokka 12 lørdag vil det bare være ved Ålesund og Tromsø at flygerne er uskikket til å fly.

(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.