En TV-skjerm i Seoul som viser Nord-Koreas leder Kim Jong-un (høyre), Sør-Koreas president Moon Jae-in (midten) og USAs president Donald Trump (venstre). Foto: AP / NTB scanpix.
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

USAs president Donald Trump sier lørdag at «ting går veldig bra» etter en lengre telefonsamtale med Sør-Koreas president Moon Jae-in.

Telefonsamtalen skjer i kjølvannet av det historiske koreanske toppmøtet mellom Moon og Nord-Koreas diktator Kim Jong-un, og i forkant av et planlagt møte mellom Trump og Kim.

–Hadde nettopp en veldig lang telefonsamtale med president Moon i Sør-Korea. Ting går veldig bra, tid og sted for møte med Nord-Korea er i ferd med å bli satt, skriver Trump på Twitter.

–Snakket også med statsminister Shinzo Abe i Japan for å informere ham om de pågående forhandlingene, skriver Trump videre.

Moon møtte Kim i et historisk møte ved grensebyen Panmunjom fredag, og de to ble enige om å søke en permanent fredsløsning og fullstendig atomnedrustning på Koreahalvøya.

En våpenhvile fikk slutt på kampene på halvøya i 1953, men nå 65 år senere er Koreakrigen ennå ikke formelt avsluttet.

Mongolia og Singapore skal ifølge CBS og CNN være blant de aktuelle stedene for møtet mellom Trump og Kim, men Singapores statsminister har uttalt at han ikke har fått noen formell forespørsel om at hans land skal være vertssted.

Flere analytikere, deriblant CNN-analytiker Stephen Collinson, mener Trump fortjener sin del av æren for det historiske koreanske toppmøtet.

– Uansett hvordan du ser på det, fortjener president Donald Trump betydelig ære for fredagens historiske åpning mellom de to koreanske landene, skriver Collinson, som imidlertid mener at spørsmålet om hvor stor del av æren Trump fortjener, er åpent.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]