Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
annonse

Stortingsgruppa og flere fylkeslag i Fremskrittspartiet mener regjeringen sprer usikkerhet om NATO-målet for pengebruk på forsvarsformål.
– Landsmøtet er bekymret for regjeringens kommunikasjon rundt forpliktelsene om å bruke 2 prosent av bruttonasjonalproduktet på Forsvaret, slik Norge har forpliktet seg gjennom Wales-vedtaket i NATO, heter det i et resolusjonsforslag fra stortingsgruppa i partiet og flere fylkeslag.

annonse

Resolusjonen som ventes å bli vedtatt av landsmøtet søndag, slår fast at det er nødvendig å presisere at regjeringen vil realisere dette målet.

annonse

– Realiseringen av langtidsplanen for Forsvaret og den videre utviklingen av landmakten vil kreve økonomisk forutsigbarhet og reell økning i bevilgningene i årene som kommer, heter det i forslaget.

Konkret tas det til orde for å øke forsvarsbudsjettet til minst 2 prosent av BNP, senest innen 2024. I tillegg forutsetter Frps forslagsstillere at det bevilges penger til en raskere realisering av den allerede vedtatte landstrukturen med støttekapasiteter, herunder en «robust tilstedeværelse» i Finnmark.

Også under Høyres landsmøte tidligere i år ble det debatt om regjeringens oppfølging av NATO-målet.

annonse
annonse

(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.