Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixFoto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
annonse
annonse

Stortingsgruppa og flere fylkeslag i Fremskrittspartiet mener regjeringen sprer usikkerhet om NATO-målet for pengebruk på forsvarsformål.
– Landsmøtet er bekymret for regjeringens kommunikasjon rundt forpliktelsene om å bruke 2 prosent av bruttonasjonalproduktet på Forsvaret, slik Norge har forpliktet seg gjennom Wales-vedtaket i NATO, heter det i et resolusjonsforslag fra stortingsgruppa i partiet og flere fylkeslag.

Resolusjonen som ventes å bli vedtatt av landsmøtet søndag, slår fast at det er nødvendig å presisere at regjeringen vil realisere dette målet.

– Realiseringen av langtidsplanen for Forsvaret og den videre utviklingen av landmakten vil kreve økonomisk forutsigbarhet og reell økning i bevilgningene i årene som kommer, heter det i forslaget.

annonse

Konkret tas det til orde for å øke forsvarsbudsjettet til minst 2 prosent av BNP, senest innen 2024. I tillegg forutsetter Frps forslagsstillere at det bevilges penger til en raskere realisering av den allerede vedtatte landstrukturen med støttekapasiteter, herunder en «robust tilstedeværelse» i Finnmark.

Også under Høyres landsmøte tidligere i år ble det debatt om regjeringens oppfølging av NATO-målet.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon