Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Stortingsgruppa og flere fylkeslag i Fremskrittspartiet mener regjeringen sprer usikkerhet om NATO-målet for pengebruk på forsvarsformål.
– Landsmøtet er bekymret for regjeringens kommunikasjon rundt forpliktelsene om å bruke 2 prosent av bruttonasjonalproduktet på Forsvaret, slik Norge har forpliktet seg gjennom Wales-vedtaket i NATO, heter det i et resolusjonsforslag fra stortingsgruppa i partiet og flere fylkeslag.

Resolusjonen som ventes å bli vedtatt av landsmøtet søndag, slår fast at det er nødvendig å presisere at regjeringen vil realisere dette målet.

– Realiseringen av langtidsplanen for Forsvaret og den videre utviklingen av landmakten vil kreve økonomisk forutsigbarhet og reell økning i bevilgningene i årene som kommer, heter det i forslaget.

Konkret tas det til orde for å øke forsvarsbudsjettet til minst 2 prosent av BNP, senest innen 2024. I tillegg forutsetter Frps forslagsstillere at det bevilges penger til en raskere realisering av den allerede vedtatte landstrukturen med støttekapasiteter, herunder en «robust tilstedeværelse» i Finnmark.

Også under Høyres landsmøte tidligere i år ble det debatt om regjeringens oppfølging av NATO-målet.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]