Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix
annonse
annonse

Innen utgangen av 2018 skal alle norske husstander og bedrifter bytte ut selve strømmåleren i sikringsskapet.

Motstander av de nye “smartmålerne”, Einar Flydal, har startet en innsamlingsaksjon for å få stoppet utrullingen av AMS strømmålere og også tilknytningen til EUs energidirektiv Acer. Hittil har han klart å samle over 100 000 kroner som skal dekke kostnader av en juridisk utredning for om NVE og myndighetene har handlet i tråd med lovlig praksis.

“Nå, søndag morgen, mangler det godt under 100.000 NOK på at avtalen kan signeres mandag og det juridiske utredningsarbeidet komme i gang: Klarer vi å stille beløpet, skal utredningen være klar før 1. juli, skriver Flydal på sin nettside.

annonse

Resett får stadig henvendelser fra folk som ønsker temaet om de nye smarte strømmålere belyst nærmere, men myndigheten avviser at de innebærer noen form for helseplager.

Det er ikke dokumentert at stråling fra automatiske strømmålere er helsefarlig, understreker Helsedirektoratet i et rundskriv til landets fastleger.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon