Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Etter to ubehagelige hendelser på Vestli i Oslo forrige helg ber politiet Natteravnene om å stoppe all patruljering i bydelen.

Fredag 20. april opplevde natteravnene å bli sjikanert av en gruppe på rundt 20 ungdommer i alder 16–23 år. Ungdommene skal ha ropt skjellsord og det skal også ha blitt kastet stein etter natteravnene. Dagen etter skjedde det samme, men da av en gruppe på 6–7 ungdommer.

Som følge av uroen har den ferske justisministeren Mikkel Wara (FrP) satt inn 30 politifolk i Groruddalen.

annonse

Debatten koker på sosiale medier. Mange er redde og flere frykter at vi har fått svenske tilstander, der det ikke er trygt å bevege seg i enkelte bydeler i Oslo, i såkalte “no go-soner”.

I Oslo byråd sitter Ap-politiker Raymond Johansen som leder. Han får nå kraftig kritikk av en Twitter-bruker som etterlyser byrådsleder Johansen og hans engasjement for det som nå kommer frem i søkelyset i media.

– Har Raymond Johansen ferie? Hvor er han? Ikke en lyd omkring Oslos utfordringer fra hele byrådet? Hvilke tiltak setter byrådet inn? Sitter byrådet stille og håper på at staten atter en gang skal bidra? Hvor er dere, spør mannen på Twitter.

annonse

Johansen har ikke uttalt seg på Twitter eller i media angående politiets oppfordring til natteravnene i Groruddalen, men han svarte følgende til mannen som etterlyste han.

– Er du seriøs, svarte Johansen, som fikk imidlertid svar fra andre på Twitter:

– Ja, vi er seriøse, hva har du tenkt å gjøre. Vær konkret.

Byrådslederen valgte å ikke svare.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon