Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Etter to ubehagelige hendelser på Vestli i Oslo forrige helg ber politiet Natteravnene om å stoppe all patruljering i bydelen.

annonse

Fredag 20. april opplevde natteravnene å bli sjikanert av en gruppe på rundt 20 ungdommer i alder 16–23 år. Ungdommene skal ha ropt skjellsord og det skal også ha blitt kastet stein etter natteravnene. Dagen etter skjedde det samme, men da av en gruppe på 6–7 ungdommer.

Som følge av uroen har den ferske justisministeren Mikkel Wara (FrP) satt inn 30 politifolk i Groruddalen.

Debatten koker på sosiale medier. Mange er redde og flere frykter at vi har fått svenske tilstander, der det ikke er trygt å bevege seg i enkelte bydeler i Oslo, i såkalte «no go-soner».

I Oslo byråd sitter Ap-politiker Raymond Johansen som leder. Han får nå kraftig kritikk av en Twitter-bruker som etterlyser byrådsleder Johansen og hans engasjement for det som nå kommer frem i søkelyset i media.

– Har Raymond Johansen ferie? Hvor er han? Ikke en lyd omkring Oslos utfordringer fra hele byrådet? Hvilke tiltak setter byrådet inn? Sitter byrådet stille og håper på at staten atter en gang skal bidra? Hvor er dere, spør mannen på Twitter.

Johansen har ikke uttalt seg på Twitter eller i media angående politiets oppfordring til natteravnene i Groruddalen, men han svarte følgende til mannen som etterlyste han.

– Er du seriøs, svarte Johansen, som fikk imidlertid svar fra andre på Twitter:

– Ja, vi er seriøse, hva har du tenkt å gjøre. Vær konkret.

Byrådslederen valgte å ikke svare.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.