Søndag er det to år siden helikopterstyrten ved Turøy som kostet 13 mennesker livet. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

To år etter at 13 personer omkom i helikopterstyrten på Turøy, venter de pårørende fortsatt på den endelige rapporten.

Søndag er det to år siden elleve oljearbeidere og to piloter døde i helikopterstyrten ved Turøy utenfor Bergen. Den endelige granskingsrapporten skulle være klar for offentliggjøring innen toårsmarkeringen, men de pårørende venter fortsatt, skriver Bergens Tidende.

– De venter på rapporten og hva som skjer etterpå. Vil de ansvarlige ta ansvar? Vil ulykken føre til økt helikoptersikkerhet offshore? De spør seg hva det betyr at 13 mennesker mistet livet. Blir det endringer eller vil ulykken bare bli regnet som et arbeidsuhell, spør de etterlattes bistandsadvokat, Svein Kjetil Lode Svendsen.

Årsasken til at det har tatt tid er at et utkast til en endelig rapport har vært til konsultasjon hos de berørte parter, og er nå kommet i retur med innspill. Videre skal Havarikommisjonen avgjøre hva som blir tatt til følge og innarbeidet i rapporten.

– Dette er et møysommelig og tidkrevende arbeid, sier avdelingsdirektør Kåre Halvorsen.

De pårørende er ikke regnet som høringsinstans. Det er heller ikke operatøren Statoil.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]