Damaskus, Syrias hovedstad. Foto: AP / NTB scanpix
annonse

Syriske regjeringsstyrker rykket videre inn det IS-kontrollerte området sør i Damaskus lørdag.

Regjeringsvennlige styrker gjenvant kontrollen over området Qadam’s Mazaniyeh etter nærkamper med IS-soldater som de «påførte tap av personell og utstyr», melder nyhetsbyrået SANA.

IS rykket inn i bydelen Qadam for rundt en måned siden. Ekstremistgruppen har kontrollert nabobydelen Hajar a-Aswad og den palestinske flyktningleiren Yarmouk siden 2015.

annonse

36 sivile har blitt drept i regimets offensiv den siste uken, flere av dem barn, ifølge SOHR. Minst 79 regjeringssoldater og 68 IS-soldater har også blitt drept.

Kampene har nå begynt å bevege seg inn i Yarmouk og Hajar al-Aswad som regjeringen prøver å splitte, ifølge SOHR. Hvis IS fordrives fra Yarmouk, vil det bety at president Bashar al-Assad for første gang siden 2012 har full kontroll over hovedstaden Damaskus.

IS kontrollerer nå under 4 prosent av Syria, melder SOHR.

(©NTB)

Annonser
  •  
  •  
  •  
   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]