NRKs kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse
annonse

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen foreslår å øke NRK-lisensen i 2019 fra 2970 kroner til 3054 kroner, melder Dagens Næringsliv.

Eriksens begrunnelse for prisstigningen er av blant annet lønnsveksten i kanalen.

NRK-sjefen har en årslønn på nesten tre millioner kroner for å sitte som kringkastingssjef på Marienlyst, men har ingen planer om å gå ned i lønn for å forhindre lønnsveksten.

annonse

«NRK har også de siste årene hatt inntektsvekst, men veksten har ikke kompensert for den generelle pris- og lønnsveksten. Dette har blitt kompensert med bemanningsreduksjoner og effektivisering. NRK skal fortsette arbeidet med effektivisering, men over tid vil en inntektsutvikling som ikke følger pris- og lønnsutviklingen svekke NRKs evne til å møte den stadig sterkere konkurransen, der de kommersielle norske og globale medieselskapene øker inntektene.», skriver Eriksen i lisensbrevet for 2019.

Inkludert moms på 12 prosent, vil hver husstand måtte betale 3054 kroner i NRK-lisens neste år, dersom NRKs forslag går gjennom.

Før moms blir lisensen 2.727 kroner per lisensbetaler.

NRK-lisensen er en offentlig avgift for alle som har fjernsynsmottaker. Betaler du ikke denne kan du vente deg kraftige bøter.

annonse

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon