NRKs kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen foreslår å øke NRK-lisensen i 2019 fra 2970 kroner til 3054 kroner, melder Dagens Næringsliv.

Eriksens begrunnelse for prisstigningen er av blant annet lønnsveksten i kanalen.

NRK-sjefen har en årslønn på nesten tre millioner kroner for å sitte som kringkastingssjef på Marienlyst, men har ingen planer om å gå ned i lønn for å forhindre lønnsveksten.

annonse

«NRK har også de siste årene hatt inntektsvekst, men veksten har ikke kompensert for den generelle pris- og lønnsveksten. Dette har blitt kompensert med bemanningsreduksjoner og effektivisering. NRK skal fortsette arbeidet med effektivisering, men over tid vil en inntektsutvikling som ikke følger pris- og lønnsutviklingen svekke NRKs evne til å møte den stadig sterkere konkurransen, der de kommersielle norske og globale medieselskapene øker inntektene.», skriver Eriksen i lisensbrevet for 2019.

Inkludert moms på 12 prosent, vil hver husstand måtte betale 3054 kroner i NRK-lisens neste år, dersom NRKs forslag går gjennom.

Før moms blir lisensen 2.727 kroner per lisensbetaler.

NRK-lisensen er en offentlig avgift for alle som har fjernsynsmottaker. Betaler du ikke denne kan du vente deg kraftige bøter.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.