Aktivister går til angrep mot politiet under den tradisjonelle 1. mai-markeringen i Paris, Frankrike, 1. mai 2018. Foto: AP Photo/Francois Mori
annonse
annonse

Antikapitalistiske aktivister satte fyr på en McDonald’s-restaurant og havnet i gatekamper med fransk politi da de sluttet seg til 1. mai-marsjen i Paris.

Over 1.000 ungdommer med svarte jakker og ansiktsmasker møtte opp til fagforeningenes tradisjonelle markering for arbeidernes rettigheter.

De svartkledde ropte slagord som «Reis dere, Paris» og «Alle hater politiet», og langs marsjens rute plyndret de og satte fyr på en McDonald’s-restaurant og flere kjøretøy. Politiet brukte tåregass og vannkanoner for å spre dem.

annonse

Politiet anslår at 20.000 mennesker deltok i den tradisjonelle 1. mai-marsjen i Paris. Landets fagforeninger benyttet dagen til nok en protest mot president Emmanuel Macrons reformer av blant annet den statlige jernbaneoperatøren SNCF og offentlige universiteter.

Flere demonstranter rettet også skytset mot Marcons pengepolitikk, som de mener gagner næringslivet og de rike framfor arbeider- og middelklassene.

NTB-AFP

annonse

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon