Stockholm, Sverige. Foto: REUTERS/Ints Kalnins
annonse
annonse

Den svenske masseinnvandringspolitikken har fått store konsekvenser for velferdstilbudet hos vårt broderfolk i øst. Den store tilstrømningen har overbelastet landets infrastruktur, helsesektor og boligmarked. Dette merkes på levestandarden til vanlige svensker. I Nyheter Idag møter pensjonisten Elisabeth Nilsson fra Stockholm. Hun måtte tigge på gaten for å ha råd til å trekke en tann. Til avisen forteller hun litt om hvorfor hun begynte å tigge, og hvorfor hun ikke har tenkt til å stemme på Socialdemokraterna til høsten.

For noen år siden fikk Elisabeth Nilsson hjernehinnebetennelse og ble sykepensjonist. Hun er nå 63 år og mener at livet som pensjonist i Sverige blir stadig vanskeligere. Etter et langt liv i arbeid kaller hun seg i dag fattigpensjonist, likevel tror hun andre har det enda verre.

– Jeg våger ikke tenke meg hvordan de har det. Jeg ligger jo på EUs fattigdomsgrense, men det finnes de som er enda fattigere enn jeg er. Det uthules jo hvert år og det er det som gjør meg så veldig fortvilet også, sier Nilsson.

annonse

For å ha nok å leve av har kvinnen satt seg med en kopp og en lapp der det står at hun har jobbet siden hun var 16, og tigget penger på gaten.

– Første gangen satt jeg utenfor Gallerian i Stockholm. Da fikk jeg faktisk inn penger så jeg kunne trekke en tann, forteller hun.

De fleste har vært vennlige med henne, særlig unge jenter er sympatiske. Men hun er blitt jaget bort av vektere, og en gang kom en gruppe romfolk og satte seg foran henne.

annonse

– Nå tror jeg ikke at jeg gjør det mer, for det blir jo bare problemer merker jeg. Men blir det riktig ille, så må man jo.

Hun er ikke nådig med landets ledende regjeringsparti.

– Jeg er så sint på Socialdemokraterna som har stelt i stand det her. Og hvorfor jeg er sint, er fordi jeg alltid har stemt på dem. De har sviktet meg på det groveste. Jeg kan ikke stemme på dem i år, sier Elisabeth.

Hvilket parti hun vil stemme på til slutt har hun ikke bestemt seg for ennå, men sier det vil være et parti som tilgodeser svenske interesser, svenske pensjonister og fattige først.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon