Folk først: Partileder Trine Skei Grande Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
annonse
annonse

38 millioner norske skattekroner er satt av i revidert nasjonalbudsjett til å finansiere flyttingen av 80 dokumentløse flyktningfamilier ut i kommunene i egne boliger.

Nyheten blir sluppet av Jan Tore Sanner (H) og Trine Skei Grande (V) to uker før det reviderte statsbudsjettet blir lagt frem 15.mai.

Sanner har ingen problemer med å flytte asylsøkerne ut av mottakene og inn i kommunale boliger selv om de mangler ID-dokumenter.

annonse

– Det kan være ulike grunner til at man ikke har fått godkjent sin identitet. Det kan være problemer i det landet man kommer fra, og vi ser at dette tar tid, så derfor skjærer vi nå igjennom slik at disse barnefamiliene kan bli bosatt i en norsk kommune, sier Kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner i et intervju til TV 2.

 

– Det viktigste er barna

Venstre-leder Trine Skei Grande sier partiet har jobbet hardt for å få gjennom denne ordningen og for at de papirløse asylsøkerne skal integreres.

annonse

– Endelig ! 170 skal ut av mottak og bosettes, og foreldrene skal lære norsk og starte integreringen, skriver Venstre-lederen på Twitter.

Grande trekker frem barna til de dokumentløse asylsøkerne som en viktig faktor for integreringen.

– Det viktigste med vedtaket er at vi får til en mye bedre integreringspolitikk, og at alle disse ungene, som vi tror skal være i dette landet i hele sitt liv, får en god start, med god norskopplæring og god skolegang, sier Skei Grande til TV 2.

Lovendringen innebærer at de voksne i familien skal få rett og plikt til introduksjonsprogram eller opplæring i norsk og samfunnskunnskap, på samme måte som andre flyktninger som blir bosatt.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon