Mange møtte opp på FrPs 1. mai-feiring i Drammen, men få av dem var innvandrere. Foto: Morten Wold
annonse
annonse

Det første man ble møtt med på FrPs 1. mai-feiring i Drammen, var noen blide medlemmer som stekte vafler til sultne tilskuere. Publikum var ikke så sjenerte og de forsynte seg av kaffe og vafler, noe som førte til kaffekrise bare 30 minutter ut i arrangementet. Det viktigste med denne dagen var ifølge en av medlemmene at publikum besto av alt fra fine damer med Louis Vuitton-vesker, til narkomane, og nysgjerrige ungdommer med russebuksa på.

Få innvandrere

Det var ikke lett å unngå å legge merke til at publikum nesten kun besto av etniske norske. Den observasjonen utløste mange spørsmål hos meg, blant annet hvorfor det ofte er mangel på innvandrere under slike arrangementer. Til det svarer Morten Wold at FrPs politikk også involverer dem, og at det egentlig er synd at ikke flere møter opp. Vi har god politikk for dem også, fortsetter Wold og viser til at det uansett var mange ivrige tilskuere som møtte opp.

annonse

FrPs innvandringspolitiske talsmann Jon Helgheim sier at han har registrert denne tendensen hvert eneste år. Det kommer noen få innvandrere, og de få som kommer er hjertelig velkomne sier han. Helgheim skulle ønske at flere fra Øst-Europa også engasjerte seg i norsk politikk. Det er også en gruppe som uteblir fortsetter han. Helgheim er klar på at flere innvandrere bør engasjere seg, og at dette også er i deres interesse.

Shurika Hansen og Hans Rustad. Foto: Jon Helgheim

En blid Hans Rustad kommer mot meg, og virker å være fornøyd med dagens arrangement. Han hadde tatt seg turen fra Oslo i likhet med mange andre jeg snakket med i dag. Til spørsmålet om hva han syns om at det i dag kom så få med innvandrerbakgrunn svarer Rustad at det ikke kom som noe stor overraskelse. Det er som regel mangel på folk med innvandrerbakgrunn der det foregår norsk politikk. Han referer til Holmlia-arrangementet der salen besto av nesten bare etniske norske. Rustad mener at dette skyldes mangel på politisk engasjement fra innvandrernes side.

Vi ønsker å hylle kjærligheten

annonse

Sylvi Listhaug målbandt som vanlig publikum med klar tale. Det er ikke mye snikksnakk når Sylvi har mikrofonen, og det er det som kommer til å føre henne rett til statsministerstolen en dag. Eldreomsorgen er uten tvil et av hennes hjertesaker. Det vises klart når hun hyller de eldre og ytrer ønske om å holde dem sammen når de blir eldre og syke.

Shurika Hansen og Sylvi Listhaug. Foto: Jon Helgheim

Det kan nesten virke som at en annen av Sylvis hjertesaker er å holde Jonas Gahr Støre unna statsministerstolen. Og til det høster hun stor applaus. Publikum var i ekstase og jublet. Stemningen i Drammen var veldig god, og selv om mange sto nær scenen valgte flere titalls personer å stå lenger unna og følge med.

Hjerte for norske verdier

Det var ikke bare eldre som fikk støtte, men også innvandrere med et hjerte for norske verdier og levemåte. Innvandrere som arbeider og engasjerer seg i samfunnet blir også rost her. «Majoriteten av de som kommer hit ønsker å ha det bra i Norge og oppføre seg» sa Sylvi Listhaug. Dette ser ut til å være en FRP-sak, skal jeg dømme etter å ha observert flere av partiets arrangementer.

Shurika Hansen og Sylvi Listhaug. Foto: Jon Helgheim

Det er ikke idéen om innvandrere som fører til ønske om restriktiv innvandringspolitikk, men det faktum at mange norske verdier må bukke under for ukultur fra andre kulturer.

Blant de som viste sin interesse for dagen var SIAN-medlemmene Anna Bråten og Lars Thorsen. De hadde med seg en plakat med påskriften «Norge er ikke verdens sosialkontor» SIAN gjorde ikke mye ut av seg og hadde dermed en stille og fredelig markering. Alt i alt ble dagen gjennomført med stil, og FrP har nok fått mange flere innmeldinger etter så klar tale fra alle på talerslisten.

 

Shurika Hansen og Sylvi Listhaug. Foto: Jon Helgheim

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon