Ap-leder Jonas Gahr Støre erkjenner at flere søsterpartier i Europa opplever krise, men vil ikke snakke om det i eget parti. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Ap-leder Jonas Gahr Støre erkjenner at flere søsterpartier i Europa opplever krise, men vil ikke snakke om det i eget parti.

I et langt intervju med VG forteller Støre om sin plan for å gjenreise partiet etter valgfiaskoen og en turbulent periode. Ap er fortsatt under 25 prosent på meningsmålinger, men han vil ikke bruke ordet krise.

– Sosialdemokratiet er ikke i krise i landet vårt. Jeg vil si tvert imot. (…) Men flere sosialdemokratiske partier er i krise i Europa. Vår oppgave er å vise at Arbeiderpartiet ikke blir blant dem, sier Støre til avisen.

annonse

For å få velgerne tilbake sier Støre partiet skal fremme en tydelig politikk som svarer på «utfordringer folk har i sin hverdag, i nærmiljøet og på jobb».

– Mulighetene i livene våre virkeliggjør vi i stor grad på jobb, og det løftet vi trenger for kompetanse og kunnskap, som regjeringen snakker om, men ikke leverer på, skal vi jobbe med, sier Støre.

Statsminister Erna Solberg (H) svarer at det er den vanlige «1. mai-kritikken» fra Støre.

annonse

– Vi andre får glede oss over at ledighetstallene går ned og at flere kommer i jobb, skriver Solberg til VG.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon