Pål Gunnar Mikkelsplass (t.h.) påpeker at Therese Johaug ikke er redd for å trene i høyden. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
annonse
annonse

Pål Gunnar Mikkelsplass mener det ikke er et «must» å bruke høydetrening før Seefeld-VM, men spår likevel at Therese Johaug vil bruke høyden i oppladningen.

Johaug ble dømt til 18 måneders utestengelse av Idrettens Voldgiftsrett (CAS) etter å ha testet positivt på det forbudte stoffet clostebol. Nå er ventetiden over for langrennsstjernen. Onsdag 18. april var hun ferdig med utestengelsen.

29-åringen kan blant annet rette blikket mot Seefeld-VM i februar neste år. Johaug-trener Pål Gunnar Mikkelsplass tipper Nansen-løperen vil trene i høyden i opptakten til mesterskapet.

annonse

– Det er litt tidlig å si mye om det nå, men Therese kommer helt sikkert til å være en del i høyden fram mot Seefeld. Hun har gode erfaringer med høydeopphold gjennom mange år, poengterer Mikkelsplass overfor NTB.

– Det er ikke et must med høydetrening før et «halvhøyt» mesterskap som det i Seefeld, men jeg tror ikke det vil være negativt for Therese å lade opp i høyden. Hun har jo vært en del i høyden i USA tidligere, og det har hun taklet bra. Therese er ikke redd for å være i høyden, legger han til.

På grunn av suspensjonen har Johaug vært lenge uten konkurransetrening. Samtidig har hun hatt mye tid til å trene.

– Kommer hun til å gjøre noe annerledes i treningsarbeidet før Seefeld, sammenlignet med ting hun har gjort før?

annonse

– Først må det komme en samlingsplan fra landslaget. Så får hun eventuelt se på om hun skal gjøre noe i tillegg, sier Mikkelsplass, som påpeker at endringer i landslagsledelsen også kan spille inn i planen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon