Pål Gunnar Mikkelsplass (t.h.) påpeker at Therese Johaug ikke er redd for å trene i høyden. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
annonse

Pål Gunnar Mikkelsplass mener det ikke er et «must» å bruke høydetrening før Seefeld-VM, men spår likevel at Therese Johaug vil bruke høyden i oppladningen.

annonse

Johaug ble dømt til 18 måneders utestengelse av Idrettens Voldgiftsrett (CAS) etter å ha testet positivt på det forbudte stoffet clostebol. Nå er ventetiden over for langrennsstjernen. Onsdag 18. april var hun ferdig med utestengelsen.

annonse

29-åringen kan blant annet rette blikket mot Seefeld-VM i februar neste år. Johaug-trener Pål Gunnar Mikkelsplass tipper Nansen-løperen vil trene i høyden i opptakten til mesterskapet.

– Det er litt tidlig å si mye om det nå, men Therese kommer helt sikkert til å være en del i høyden fram mot Seefeld. Hun har gode erfaringer med høydeopphold gjennom mange år, poengterer Mikkelsplass overfor NTB.

– Det er ikke et must med høydetrening før et «halvhøyt» mesterskap som det i Seefeld, men jeg tror ikke det vil være negativt for Therese å lade opp i høyden. Hun har jo vært en del i høyden i USA tidligere, og det har hun taklet bra. Therese er ikke redd for å være i høyden, legger han til.

annonse
annonse

På grunn av suspensjonen har Johaug vært lenge uten konkurransetrening. Samtidig har hun hatt mye tid til å trene.

– Kommer hun til å gjøre noe annerledes i treningsarbeidet før Seefeld, sammenlignet med ting hun har gjort før?

– Først må det komme en samlingsplan fra landslaget. Så får hun eventuelt se på om hun skal gjøre noe i tillegg, sier Mikkelsplass, som påpeker at endringer i landslagsledelsen også kan spille inn i planen.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.