Den 22. juli 2011 ble AUFs leir på Utøya rammet av et terrorangrep. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
annonse
annonse

Den nasjonale støttegruppen etter 22. juli ber om ekstra hjelpetiltak for de hardest rammede etter angrepet i 2011. Årsaken er de siste ukenes politiske debatt.

Det kommer fram i en epost fra støttegruppa og Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre til helseminister Bent Høie (H).

«Siste ukers politiske debatt og økt oppmerksomhet om 22. juli har ført til en betydelig økning av personer som forteller oss om økt redsel, frykt og traumer etter 22. juli», heter det i forespørselen omtalt av NRK.

annonse

Anmodningen om ekstra hjelpetiltak kommer etter at filmen «Utøya 22. juli» hadde sin premiere i mars.

Den kommer også etter at Sylvi Listhaug forlot sitt verv som justisminister, etter først å ha anklaget Arbeiderpartiet for å prioritere terroristers rettigheter over nasjonens sikkerhet.

Det førte til en omfattende debatt der Støre anklaget Listhaug for å møre opp under hatet bak terrorhandlingene den 22. juli. Listhaug nektet selv for at utspillet var relatert til hendelsen.

annonse

– Jeg beklager overfor dem som følte seg støtt, som hadde mistet personer på Utøya. Men nå er det helseministeren som må forholde seg til den henvendelsen og besvare den, sier hun i tirsdagens NRK-artikkel.

Helsedepartementet sier at eposten er videresendt til Helsedirektoratet, som kommer med en faglig vurdering før Høie uttaler seg.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon