Basketspiller Marco Elsafadi anklager justisminister Tor Mikkel Wara for å ha manglende kunnskaper om ungdomskriminalitet. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Basketspilleren Marco Elsafadi, som vant Mesternes Mester i 2014 og deltok på Robinson-ekspedisjonen i 2003, ber justisminister Tor Mikkel Wara om å skjerpe seg i en kronikk i Dagbladet.

annonse

Elsafadi mener den voldelige og kriminelle gjengaktiviteten flere steder i Oslo har en stor og kompleks bakgrunn. Den må man møte med kunnskap og ikke flåsete politiske og idiotiske påstander slik Wara gjør, sier han.

Basketballspilleren hevder at problemet bunner i storbyenes innføring av anbud i barnevernsinstitusjonene i 2010:

– Allerede i 2011 advarte jeg mot en negativ utvikling i ungdomsmiljøene dersom kommunene tenkte så kortsiktig. Jeg tør å påstå at vi ser regningen i dag.

Han fortsetter:

annonse
annonse

– Absolutt all adferd har en logisk og historisk forklaring. Uansett hvor absurd en ungdom sin oppførsel kan virke for utenforstående, så henger den sammen med en rekke hendelser i ungdommen sitt liv. Hvilke planer har du for ungdommene som utagerer i Oslo i dag kjære justisminister? Er det nok å sette inn flere politifolk?

Han nevner så av stiftelsen New Page, som var hans egen oppfinnelse, og hvor effektiv den var. Denne stiftelsen var en av de som måtte legge ned når anbud og dermed konkurranse ble innført i 2010.

Avslutningsvis skriver han dette:

– Derfor spør jeg deg kjære justisminister, hvor mange andre rollemodeller skal du sette inn for å løse opp i denne alvorlige floken? Rollemodeller som skal bygge gode relasjoner, gi veiledning, stille krav og være tålmodige. Eller trives du best med å angripe problemet fra avstand ved å skyte med uvitende påstander gjennom media? Hvilken rollemodell er du i så fall, du som tross alt er den øverste lederen for politiet?

Marco Elsafadi kom til Norge fra Libanon i 1986. Libanon har hatt store problemer med sekterisk vold og utstrakt korrupsjon.

Flere mener voldsproblemene i Oslo skyldes nettopp innvandring fra land som har slike problemer, og at påstander om det motsatte er ansvarsfraskrivelser.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.