Migranter i Malmø, Sverige. Foto: Johan Nilsson / TT / NTB scanpix
annonse
annonse

Den svenske regionen Blekinge har offentliggjort en rapport der det fremkommer at masseinnvandringen til området har lagt press på lokale ressurser og ledet til en voksende rusproblematikk.

Rapporten viser, ifølge SVT, at sosiale tjenester i Blekinge er overbelastede, etter den store tilstrømmingen av migranter i 2015. Regionens integreringsrådgiver Lena Ekroth lister opp tre områder som er direkte affiserte av migrantkrisen.

– Det er hjem, et behov for å finne husly til de som kommer hit. Så er det skole, det er vanskelig å finne lærere og lokaler, slik at vi har nok. Så er det helse og spesielt tannhelse, der vi har sett et økende trykk.

annonse

Myndighetene i regionen har sendt ut spørreskjemaer til de ulike kommunene, og fant at press på sosialtjenester er en veldig vanlig klage. Det fremkommer også en økning i rusproblemer med asylsøkerne, særlig de såkalte enslige mindreårige.

– Den mentale helsen til de enslige barna har vært i fritt fall, og i rapportene, sies det at det er et alvorlig rusproblem i denne gruppen. Det er noe vi må så nærmere på, om det er riktig eller ikke, sier Ekroth.

Rapporten kommer i etterkant av forslag om at sentrale myndigheter kan tvinge kommuner til å øke skattene, og øke pensjonsalderen, for å betale for den galopperende utgiftsveksten. I en rapport i fjor fremkom det at mens arbeidsledigheten blant svensker er på skarve 3,9 prosent, ligger den på hele 21,8 prosent blant innvandrere.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon