Foto: Kyrre Lien / Scanpix, og skjermdump fra Twitter
Del saken
 • 305
 •  
 •  
 •  
 •  

USA-korrespondent i TV2, Fredrik Græsvik, legger ikke skjul på hvem han misliker. Daglig sender han ut meldinger på Twitter, der han omtaler den amerikanske presidenten i negative ordlag.

Det er blitt så ille at også hans egne tilhengere har sett seg lei av Trump-fokuseringen.

– Jeg har stor respekt for deg som journalist, men blir det ikke litt vel mye personlige meninger om Trump om dagen, spør en av hans egne følgere på Twitter.

Græsvik svarer at det er forskjell på å rapportere og mene, og hevder selv han kun kommer med journalistiske rapporter fra USA.

Men ifølge tidligere meldinger stemmer ikke det helt. TV2-journalisten har ved flere anledninger skrevet meldinger der han blant annet antyder at Trump er en løgner og rasist. Han bruker også humor og sarkasme for å sette presidenten i et negativt lys.

I 2014 ble TV2-journalisten kraftig kritisert for sin opptreden på sosiale medier etter at han daglig la ut meldinger om antall barn som har mistet livet i kampene mellom Israel og Hamas.

Ifølge NRK skal TV2 ha kalt hjem Græsvik fra sin utenriksposisjon fra Midtøsten samme året på grunn av at han hadde «feil fokus». TV2 har i ettertid avkreftet dette, men daværende nyhetssjef Arne Rovic uttalte at alle journalister i kanalen må følge TV2s retningslinjer.

– Det vi har sagt til Græsvik og alle andre ansatte i TV2 er at de skal være varsomme og objektive i sin opptreden i sosiale medier, og særlig i saker de dekker, uttalte Rociv til NRK for fire år siden.

Det siste året har Græsvik vært USA-korrespondent for kanalen. Han skriver i en epost til Resett at han ikke ønsker å la seg intervjue.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 305
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]