Foto: Kyrre Lien / Scanpix, og skjermdump fra Twitter
annonse
annonse

USA-korrespondent i TV2, Fredrik Græsvik, legger ikke skjul på hvem han misliker. Daglig sender han ut meldinger på Twitter, der han omtaler den amerikanske presidenten i negative ordlag.

Det er blitt så ille at også hans egne tilhengere har sett seg lei av Trump-fokuseringen.

– Jeg har stor respekt for deg som journalist, men blir det ikke litt vel mye personlige meninger om Trump om dagen, spør en av hans egne følgere på Twitter.

annonse

Græsvik svarer at det er forskjell på å rapportere og mene, og hevder selv han kun kommer med journalistiske rapporter fra USA.

Men ifølge tidligere meldinger stemmer ikke det helt. TV2-journalisten har ved flere anledninger skrevet meldinger der han blant annet antyder at Trump er en løgner og rasist. Han bruker også humor og sarkasme for å sette presidenten i et negativt lys.

annonse

I 2014 ble TV2-journalisten kraftig kritisert for sin opptreden på sosiale medier etter at han daglig la ut meldinger om antall barn som har mistet livet i kampene mellom Israel og Hamas.

Ifølge NRK skal TV2 ha kalt hjem Græsvik fra sin utenriksposisjon fra Midtøsten samme året på grunn av at han hadde «feil fokus». TV2 har i ettertid avkreftet dette, men daværende nyhetssjef Arne Rovic uttalte at alle journalister i kanalen må følge TV2s retningslinjer.

– Det vi har sagt til Græsvik og alle andre ansatte i TV2 er at de skal være varsomme og objektive i sin opptreden i sosiale medier, og særlig i saker de dekker, uttalte Rociv til NRK for fire år siden.

Det siste året har Græsvik vært USA-korrespondent for kanalen. Han skriver i en epost til Resett at han ikke ønsker å la seg intervjue.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon