Bergen 20180502. Eirin Eikefjord, kommentator i Bergens Tidende ble vinner av NTBs språkpris 2017. Prisen ble overrakt av Therese Manus, Juryleder for NTBs språkpris og Mads Yngve Storvik, sjefredaktør i NTB. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
annonse
annonse

Eirin Eikefjord i Bergens Tidende er tildelt NTBs språkpris. Hun framstår som både lærd og tabloid, mener juryen.

Kommentatoren og journalisten mottok prisen under Nordiske Mediedager i Bergen onsdag kveld. Juryen mener Eikefjord har et effektivt språk og skriver om seriøse og komplekse temaer på en lettlest måte.

– Samtidig har hun talent for språklig kreativitet og evner å bruke bilder og ordspill på en ny og finurlig måte. Prisvinneren er språklig svært uredd, heter det i juryens begrunnelse.

annonse

Juryen berømmer Eikefjord for å ha en engasjerende og personlig stemme.

Veldig stas, syns prisvinneren selv.

– For en som har vært opptatt av språk hele livet, er en språkpris det gjeveste man kan få, sier Eikefjord.

annonse

– Jeg er også veldig glad for at godt mediespråk blir anerkjent og feiret. Språket er det viktigste vi har, men får altfor lite oppmerksomhet i en hverdag hvor alt må skrives raskere og raskere, tilføyer hun.

Det er ellevte gang NTBs språkpris deles ut. For ti år siden, i 2008, fikk en annen BT-journalist prisen, nemlig Kjersti Mjør. Andre tidligere mottakere er kjente journalister og kommentatorer som Trude Lorentzen, Kjetil B. Alstadheim, Hege Ulstein og Hallgeir Opedal. I fjor ble Morgenbladets Håkon Gundersen tildelt prisen.

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon