Frp leder Siv Jensen tar imot venstre leder Trine Skei Grande under landsmøte. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

Det er bra at Venstre og FrP kan samarbeide, og at politikerne i partiene er rause med hverandre. Aldeles utmerket er det også at to partiledere har et nært forhold. Venstre er et parti med høy troverdighet i skolepolitikken, og det er godt nytt for de som er opptatte av landets infrastruktur at disse to partiene finner sammen og kjemper for bedre veier og et forbedret kollektivtilbud.

Venstre ser ut til å godta lavere bilavgifter, så lenge de miljøvennlige løsningene er billigere. På dette området sørger de borgerlige partiene for å fullstendig avkle MDG og byrådet i Oslo. I et debattinnlegg på landsmøtet, viste FrPs Aina Stenersen til at partiet setter av mye mer penger til kollektivtransporten i hovedstaden i forhold til byrådet.

Dersom Venstre svelger noen kameler og godtar videre innstramninger i innvandringspolitikken, vil forholdet kunne forbli hjertelig. Flere innvandringsutspill fra talerstolen på FrPs landsmøte kunne, etter mitt syn, like gjerne vært utdrag fra Resett-kommentarer. Særlig Jon Helgheim er offensiv i retorikken.

annonse

FrP har et voldsomt press på seg fra velgerne om at det skal føres en restriktiv asylpolitikk. Det gjenstår å se om Venstre bøyer seg tilstrekkelig i denne saken fremover.

Trine Skei Grande er ikke noen naturlig alliert for mange FrPere. Hun har i lang tid har blitt sett på som en av de som demoniserer kritikere av asylinnvandringen og som en forkjemper for politisk korrekthet. Hun har i alle år kjempet for en mer generøs og uansvarlig asylpolitikk. Hun har blant annet engasjert seg for de såkalte enslige mindreårige asylsøkere. Det glemmer ikke grasrota i FrP, og ikke Sylvi Listhaug heller.

Det er mye fornuftig hos FrP. En stadig tilstrømning av asylsøkere, flere økonomiske migranter og flyktninger, er ikke bærekraftig. Det snakkes om nullvisjoner i partiet. Dette er en utrolig viktig sak for deres troverdighet, og dersom partiet klarer å bli bredere, vil partiet kunne vinne på å være et moderat alternativ, med den mest restriktive politikken.

annonse

FrP er spesielt opptatte av en verdig alderdom. I land rundt oss ser vi at levestandarden for pensjonister er i fritt fall. I Sverige har vi sett tilfeller av at pensjonister får mindre i pensjon enn de har i leieutgifter, og ender opp på gaten. Etter et langt liv i arbeidslivet. Det er konsekvensen av den meningsløse masseinnvandringen. Venstre har i alle år vært en av de tydeligste driverne for den samme utviklingen i Norge, som har ledet til økende forskjeller, mer sosial uro, splittelse og voldsom offentlig utgiftsvekst. Våre fond varer ikke evig de heller.

Det er heller ingen tvil om at mange av FrPs nåværende og potensielle velgere, ikke er like begeistrede for Grande som partiledelsen, og Siv Jensen spesielt. Åker-saken har gitt troverdigheten til Venstre-lederen nok en alvorlig knekk, særlig blant mange av de som er FrPs kjernevelgere.

Det kan bli problematisk for FrP at Jensen og Grande har et så godt personlig forhold, og at den kvinnelige ledertrioen, med Solberg i spissen, legitimerer upassende oppførsel fra kvinner, som vi ikke ville ha godtatt fra mannlige politikere. FrP har en overvekt av mannlige velgere, som aldri kunne ha stemt på Venstre, og de er ikke feminister.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon