Kong Abdullah av Jordan møter den palestinske presidenten Mahmoud Abbas i det kongelige palasset i Amman, Jordan, 12. mars 2017. Foto: Reuters/Mohammad Abu Ghosh
annonse

Tidligere har de palestinske selvstyremyndighetene bedt den jordanske kongen trekke tilbake jordanske statsborgerskap for palestinere, for å få dem til å føle seg bedre knyttet til Palestina. Nå følger den jordanske kongen opp: Abbas er i ferd med å miste sitt jordanske statsborgerskap, skriver Jerusalem Post, sitert av World Israel News.

 

Noen av de eldste og mest kjente lederne av de palestinske selvstyremyndighetene er i ferd med å miste sine jordanske statsborgerskap, ifølge en Jerusalem Post-artikkel som siterer London-avisen Raialyoum.

annonse

 

PA President Mahmoud Abbas og PA-forhandlere Saeb Erekat og Abu Ala er tre av de ca. 30 seniorene i PA og Fatah som sammen med sine familier kan miste sine jordanske statsborgerskap, som de selv tidligere ba om og fikk.

 

Jerusalem Post skriver at de som får inndratt sine jordanske statsborgerskap, bare vil få midlertidig besøksvisum når de reiser inn i Jordan igjen i fremtiden. Det finnes foreløpig ingen forklaring på hvorfor kong Abdullah II bestemte seg for å gjøre dette trekket nå.

I 2011 bestemte jordanerne seg for å tilbakekalle statsborgerskapet til titusenvis av palestinere som svar på et uttrykt ønske fra Abbas og hans medarbeidere. De mente at palestinerne da ville “konsolidere sin palestinske identitet”.  Nå risikerer han selv å bli rammet av de samme restriksjonene.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]