Kong Abdullah av Jordan møter den palestinske presidenten Mahmoud Abbas i det kongelige palasset i Amman, Jordan, 12. mars 2017. Foto: Reuters/Mohammad Abu Ghosh
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Tidligere har de palestinske selvstyremyndighetene bedt den jordanske kongen trekke tilbake jordanske statsborgerskap for palestinere, for å få dem til å føle seg bedre knyttet til Palestina. Nå følger den jordanske kongen opp: Abbas er i ferd med å miste sitt jordanske statsborgerskap, skriver Jerusalem Post, sitert av World Israel News.

 

Noen av de eldste og mest kjente lederne av de palestinske selvstyremyndighetene er i ferd med å miste sine jordanske statsborgerskap, ifølge en Jerusalem Post-artikkel som siterer London-avisen Raialyoum.

 

PA President Mahmoud Abbas og PA-forhandlere Saeb Erekat og Abu Ala er tre av de ca. 30 seniorene i PA og Fatah som sammen med sine familier kan miste sine jordanske statsborgerskap, som de selv tidligere ba om og fikk.

 

Jerusalem Post skriver at de som får inndratt sine jordanske statsborgerskap, bare vil få midlertidig besøksvisum når de reiser inn i Jordan igjen i fremtiden. Det finnes foreløpig ingen forklaring på hvorfor kong Abdullah II bestemte seg for å gjøre dette trekket nå.

I 2011 bestemte jordanerne seg for å tilbakekalle statsborgerskapet til titusenvis av palestinere som svar på et uttrykt ønske fra Abbas og hans medarbeidere. De mente at palestinerne da ville “konsolidere sin palestinske identitet”.  Nå risikerer han selv å bli rammet av de samme restriksjonene.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]