Illustrasjon til barn i barnehage. Barnehagebarn. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Del saken
 • 306
 •  
 •  

Noen som husker historien om Tallåsen barnehage i Eskilstuna? Den er ikke så enestående som noen kanskje ønsker å tru. Snarere er det realistisk sett en framtidskurs for Sverige som her stakes opp.

annonse

Annonse

I dag tar vi turen til en barnehage i Göteborg, som går i samme sporet. Den ligger i den sterkt multikulturelle bydelen Askim Frölunda Högsåsen:

– Min sønn kom hjem med blåveis, kloremerker og dødstrusler hver eneste dag. Han er blitt slått med alt mulig, og har fått pinner stukket i øyet, sier Nathaly som nylig har flyttet barnet sitt, til Expressen. Hun har vært flere ganger på legevakten med sønnen, som to ganger er påført hjernerystelse i barnehagen. Bare siden midten av mars har det vært sendt 7 meldinger til byens skoleinspeksjon om barnehagen.

annonse

Annonse

Flere foreldre vitner om det totale kaos.

annonse

Annonse

– Jeg har gått imellom når ansatte er blitt slått av barn, eller barn har gått løs på hverandre, og når de har slåss med stoler. Det er fryktelig mye vold og grovt språk. Jeg har sett barn bli sparket i bakhodet, sier en annen. – All form for pedagogisk virksomhet har opphørt. På et møte nylig fikk vi beskjed om at alt personell var omplassert fordi de hadde mistet kontrollen, sier en tredje.

Foreldre forteller om barn som er blitt gjenglemt ute. Barn er blitt låst inne på grunn av voldsomhetene og for å beskyttes mot andre barn. Det har hendt at de er blitt sittende innelåst til de har pisset på seg. Noen barn er blitt truet med å få tarmene skåret ut og hodet satt på påle. Flere foreldre har holdt barna hjemme en rekke ganger.

Barnehagelederen skylder på de ansatte, og sier at de har utsatt barna for både fysisk og psykisk vold. Det er vel mulig at noe av årsaken er politikernes «hurtigspor for nyankomne» ut i arbeidslivet. En av foreldrene forteller at problemene har fortsatt uansett hvor mye personell som er byttet ut, og at det er lederens feil som ikke bryr seg verken om avdelingen, de ansatte eller barna.

Vi bør løfte blikket atskillig høyere enn til den enkelte barnehagestyrer. De virkelige ansvarlige er disse godhetens idioter som styrer svensk innvandringspolitikk, der det bare for et par år siden ikke var tillatt å antyde at det i det hele tatt kunne finnes grenser for innvandring. Da var du garantert høyrepopulist, rasist og nazist. Hele pakka.

annonse

Annonse

Dette er tortur av barn. Når skal ansvaret innkasseres?


Del saken
 • 306
 •  
 •  
 •  
  306
  Shares
 • 306
 •  
 •  
annonse

Les også: