Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
annonse
annonse

Fotballklubben Sterling på Tøyen i Oslo er bekymret for spillernes sikkerhet, og har derfor besluttet å trekke sitt juniorlag fra serien. Det er blitt for farlig å spille kamper, mener de. Dette rapporteres av NRK.

Klubbleder Mohamed Fariss fryktet at den første seriekampen, mot Rommen, skulle ende i masseslagsmål. Dette skal ha vært på grunn av tilskuere som hadde troppet opp for å lage bråk.

– Spillerne var redde i pausen. Det var en følelse av at her er noen ute etter oss, sier Fariss til NRK.

annonse

Sterling har ikke noen egen bane på Tøyen, derfor spiller de kampene sine på Kalbakken. Da laget møtte Rommen for om lag en uke siden hadde 50-70 tilskuere dukket opp. Det er ikke normalt med så mange tilskuere, ifølge Fariss.

“Noen skal bli stabba etter kampen”, skal en av tilskuerne ha sagt under kampen.

Fariss forteller at han selv har oppdaget en machete hos en av sine egne spillere. Spilleren hadde den med seg angivelig for å forsvare seg. Midt under kampen skal en av tilskuerne ha tilkalt en onkel, og det ble dannet to grupperingen på tribunen. Dette førte til at Fariss ble nødt til å fjerne spillere fra kampen.

– Rett før kampslutt ba jeg treneren bytte ut de tre som var involvert i konflikten. Jeg sa bare: Pakk tingene deres. Nå stikker vi, sier han.

annonse

Ifølge Sterling-leder Fariss hadde situasjonen bakgrunn i en lengre konflikt.

Det er for utrygt for laget å spille kamper i Groruddalen, da spillerne vil kunne havne i bråk med andre ungdommer derfra.

– Trenger laget politibeskyttelse på alle kampene?

– Skulle vi hatt hjemmebane her, måtte vi hatt det. Jeg skjønner det tar mye ressurser. Men det er ikke lek, det er liv og død, svarer Fariss.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon