Illustrasjonsbilde. Foto: Christofer Owe/Resett
annonse

Det var i fjor høst. En ny nettavis skulle etableres. Alle var spente. Ikke minst de etablerte mediene. Interessen var så stor, at på åpningsdagen fikk nettavisen tekniske problemer. Det ordnet seg raskt.

Reaksjonene?

Først litt spørrende. Men- det var ikke lenge før «Mainstream media» det som populært kalles MSM hadde konkludert: «Dette er ikke en seriøs avis».

annonse

Jeg har i noe tid sett litt på HVEM som skriver i avisen. OK – her er et bitte lite utvalg av de «useriøse bidragsyterne»

Helge Lurås (Redaktør), Elisabeth Sjølie (Nyhetsredaktør), Maria Zahler, Shurika Hansen, alle journalister i resett.no (Redaktøren har en lang og interessant CV. Det er bare å søke på Wikipedia). Videre: Øystein Steiro Sr. har bakgrunn fra Utenrikstjenesten og ulike lederstillinger i internasjonalt rettede virksomheter. Morten Jødal, Marinbiolog og forfatter av boken «Miljømytene», Morten O. Mohr, Siviløkonom, MBA, Idéhistorie, Rainer Prang, Journalist fra Halden med 30 års erfaring, hvorav 22 år i NRK som journalist, Bjørn Nistad, Doktor i russisk historie, Jan T. Lifjeld, Professor i biologi, Universitetet i Oslo, Øyvind Soleim, Pensjonert lektor i realfag, PhD. Er disse useriøse??

En av kronikkforfatterne kaller seg «Mumler Gåsegg». Hvorfor? Er det ikke innlysende? Han/hun er i full jobbm og kan miste jobben hvis meningene ikke er politisk korrekte. Er det ikke utrolig? Jo det er det!  Helt utrolig egentlig – i vårt såkalt ytringsfrie land – i 2018!

annonse

Stemmene fra «Folkedypet»

Vi har i flere år hatt Facebook og andre sosiale medier. Her finner vi mange stemmer, viktige stemmer. Få er profesjonelle skribenter og både innhold og språk kan til tider være en utfordring. Imidlertid – her finner jeg også mye interessant.  Mange av mine FB-venner er høyt utdannede og jeg lærer mye av dem. Man skal heller ikke kimse av «helt vanlige folks stemmer». At følelsene av og til kan løpe litt løpsk, det må vi tåle, så lenge det ikke dreier seg om ren netthets.

Nyheter og de som formidler disse.

Nyhetene finner jeg på NTB, på CNN, på BBC og andre utenlandske kanaler. Hva Trine Eilertsen mener om ulike saker og ting – ja det VET jeg allerede. Behøver ikke ha et abonnement på Aftenposten for å finne ut av det. Samme gjelder de fleste andre aviser. Arne Strand i Dagsavisen, Marie Simonsen i Dagbladet etc.

Jeg leser aviser, men jeg vil ha noe mer.

Hva mener jurister, lærere, professorer, forfattere og andre med gode faktakunnskaper og som aldri får sine innlegg i avisene? Et eksempel: Morten Jødal, biolog, forsker (på klima) og forfatter. (se over) Han har flere ganger forsøkt å få et innlegg inn i Aftenposten. Null respons.

Mathismoen derimot, en journalist med «interesse for» klima, og som hverken er biolog, forsker eller klimaekspert får «carte blanche» i samme avis og har i flere år skrevet lange kronikker om klima. Er det seriøst? Den 26. januar i år trykket Resett Morten Jødals meget interessante innlegg om biomangfold. Bingo!

Nye stemmer:

annonse

I Resett leser jeg helt nye stemmer. Engasjerte mennesker som er opptatt av samfunnsutviklingen. Ofte fra personer som har gått av med pensjon – og derfor ikke er redd for reprimande eller utestengelse fra «det gode selskap».

Et godt eksempel er «Debatten» i NRK den 25. april hvor en lektor i forbindelse med Malkenessaken uttalte seg. Fredrik Solvang spør: «Ville du turt å si dette hvis det ikke var for at du nå nærmer deg pensjonsalderen?» «Nei, det ville jeg nok ikke ha gjort» var svaret.

Jeg skal ikke si noe stygt om journalister, men det er nok av eksempler på at de går i flokk. Og – at de tilhører venstresiden – det innrømmer de selv.

Jeg må bare si at jeg støtter innlegget til denne «Mumler Gåsegg» ett hundre prosent! Han/hun sier det så mye bedre enn det jeg klarer her. Åpne linken og les!

Vi trenger Resett!

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse