Advokat Michael Cohen skal ha tatt opp en prat med Donald Trump om å betale for en tidligere Playboy-modells taushet. «Kanskje ulovlig», ifølge presidenten. Foto: Susan Walsh / AP/ NTB scanpix

FBI skal ha avlyttet Donald Trumps advokat Michael Cohen flere uker før de slo til mot kontoret og hjemmet hans, opplyser anonyme kilder til NBC News.

annonse

To anonyme kilder med kjennskap til saken sier til TV-stasjonen at etterforskerne avlyttet minst én samtale mellom Cohens telefon og Det hvite hus.

Det er ikke kjent hvor lenge avlyttingen skal ha pågått, men etter det NBC har kjennskap til, ble kontoret og boligen til Cohen samt et hotellrom som han benyttet, avlyttet i flere uker før politiet aksjonerte i begynnelsen av april.

Verken FBI eller statsadvokatens kontor i New York vil kommentere saken.

Det er tidligere kjent at Cohen i hemmelighet skal ha blitt overvåket av politiet i lang tid. FBI skal blant annet ha sikret seg innholdet på flere av Cohens mobiltelefoner samt og lydopptak fra diverse samtaler han hadde tatt opp.

Michael Cohen, som er Trumps personlige advokat, har innrømmet å ha betalt pornostjernen Stormy Daniels, som hevder hun hadde sex med Trump i 2006, for å ikke å gå til pressen med historien.

Torsdag innrømmet Trump at han tilbakebetalte Cohen de 130.000 dollarene som advokaten ga til Daniels.

(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.