Solvalla har invitert Ferrari B.R. og kusken Per Oleg Midtfjeld til Elitloppet søndag 27. mai. Lionel, som tilhører eliten i Europa, er foreløpig reserve. Foto: Anders Kongsrud / hesteguiden.com / NTB scanpix
annonse
annonse

Så langt mangler Norge en hest i Elitloppet i slutten av mai. Solvallas sportssjef Anders Malmrot vet det blir viktig å få på plass en norsk representant.

– Vi er fullt klar over at Norge ikke er med i Elitloppet så langt. Slik vil det ikke bli. Det lover jeg. Samarbeidet mellom Sverige og Norge er særdeles viktig. For Solvallas del vil et Elitlopp uten en norsk hest vært tungt. Svært mange nordmenn besøker oss under storhelgen i slutten av mai. De er vi redde for å miste, sier Malmrot.

– Jeg ønsker meg Ferrari B.R. Kommer ikke han, inviteres Lionel. Den tredje norske hesten jeg har under oppsikt er Giveitgasandgo, sier sportssjefen videre til Equus.

annonse

På spørsmål om hvorfor topphesten Lionel ikke er invitert til løpet på Solvalla, er kommentaren hans følgende:

– Lionel er mitt andrevalg. Han vil få et endelig svar neste helg i forbindelse med Copenhagen Cup i København. Jeg er imponert av hesten som blant annet leverte et fantastisk løp i Olympiatravet på Åby.

– Du velger like fullt Ferrari B.R. som førstevalg?

– Slik er det. Treneren Per Oleg Midtfjeld har ballen hos seg nå.

annonse

– Kan Norge få med to hester i årets Elitlopp?

– Uten å garantere er muligheten til stede. Vi skal ha to kvalifiseringsløp med åtte hester etter hvert.

Ifølge Equus skal Gøran Antonsen, som eier og kusker Lionel, ha spurt etter en invitasjon til Elitloppet. Ikke bare en gang, men to.

– Jeg skal ta kontakt etter at Copenhagen Cup er i mål. Han har en svært bra hest, naturligvis fortjener Antonsen å bli tatt på alvor, avslutter Solvallas sportssjef Anders Malmrot.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon