Solvalla har invitert Ferrari B.R. og kusken Per Oleg Midtfjeld til Elitloppet søndag 27. mai. Lionel, som tilhører eliten i Europa, er foreløpig reserve. Foto: Anders Kongsrud / hesteguiden.com / NTB scanpix
annonse

Så langt mangler Norge en hest i Elitloppet i slutten av mai. Solvallas sportssjef Anders Malmrot vet det blir viktig å få på plass en norsk representant.

annonse

– Vi er fullt klar over at Norge ikke er med i Elitloppet så langt. Slik vil det ikke bli. Det lover jeg. Samarbeidet mellom Sverige og Norge er særdeles viktig. For Solvallas del vil et Elitlopp uten en norsk hest vært tungt. Svært mange nordmenn besøker oss under storhelgen i slutten av mai. De er vi redde for å miste, sier Malmrot.

annonse

– Jeg ønsker meg Ferrari B.R. Kommer ikke han, inviteres Lionel. Den tredje norske hesten jeg har under oppsikt er Giveitgasandgo, sier sportssjefen videre til Equus.

På spørsmål om hvorfor topphesten Lionel ikke er invitert til løpet på Solvalla, er kommentaren hans følgende:

– Lionel er mitt andrevalg. Han vil få et endelig svar neste helg i forbindelse med Copenhagen Cup i København. Jeg er imponert av hesten som blant annet leverte et fantastisk løp i Olympiatravet på Åby.

annonse
annonse

– Du velger like fullt Ferrari B.R. som førstevalg?

– Slik er det. Treneren Per Oleg Midtfjeld har ballen hos seg nå.

– Kan Norge få med to hester i årets Elitlopp?

annonse
Reklame

– Uten å garantere er muligheten til stede. Vi skal ha to kvalifiseringsløp med åtte hester etter hvert.

Ifølge Equus skal Gøran Antonsen, som eier og kusker Lionel, ha spurt etter en invitasjon til Elitloppet. Ikke bare en gang, men to.

– Jeg skal ta kontakt etter at Copenhagen Cup er i mål. Han har en svært bra hest, naturligvis fortjener Antonsen å bli tatt på alvor, avslutter Solvallas sportssjef Anders Malmrot.

(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.