Demonstranter tok seg inn i den aktuelle Starbucks-kafeen etter at en video av hendelsen ble publisert på nettet. Foto: Mark Bryant / The Philadelphia Inquirer via AP / NTB scanpix
annonse
annonse

De to svarte mennene som ble anholdt på Starbucks i Philadelphia har inngått forlik med kaffegiganten. Nå må alle ansatte ved kjeden i USA på antirasisme-kurs.

De 175.000 ansatte skal på kurs 29. mai, og da vil alle Starbucks-kafeer i hele USA være stengt, sier selskapets toppsjef Kevin Johnson. Han reiste denne uken til Philadelphia for å personlig si unnskyld til de to mennene.

Utover dette er innholdet i forliket ukjent.

annonse

Starbucks beskyldes for rasisme etter at de to mennene ble anholdt av politiet, som ble tilkalt av en Starbucks-ansatt, da de oppholdt seg i kafeen uten å kjøpe noe. De to ble lagt i jern og tatt med utenfor. På dette tidspunktet ankom eiendomsutvikleren Andrew Yaffe og fortalte politifolkene at de to mennene var på kafeen for å møte ham.

Også byen Philadelphia har inngått et forlik med de to mennene for å unngå søksmål. Byen må i tillegg til å betale en symbolsk sum på en dollar til hver av mennene gi 200.000 dollar til et program for unge entreprenører.

– Denne episoden har voldt byen vår mye vondt. Men i stedet for å bruke tid, penger og ressurser på å en juridisk prosess har Rashon Nelson og Donte Robinson invitert til dialog, slik at noe godt kunne komme ut av dette, sier ordfører Jim Kenney.

annonse

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon