A general view of Christmas market at the Marienplatz with the Church of Our Lady 'Frauenkirche' in Munich, Germany, November 21, 2017. REUTERS/MichaeL Dalder
annonse

Den tyske delstaten Bayern har beordret at alle offentlige bygninger tilhørende delstaten skal bekles av kristne kors ved bygningene innganger. Bayerns ministerpresident Markus Söder sier at korset ikke burde sees som et religiøst symbol, men snarere som et symbol på bayersk identitet og kristne verdier.

Kritikerne av beslutningen påstår at det blir gjort for å score poeng i forkant av valget i oktober, da det regjerende CSU i Bayern frykter den innvandringskritiske høyresiden.

Kristne kors er i Bayern fra før påbudt i offentlige skoleklasserom og rettssaler. Beslutningen, som trer i kraft fra 1. juni, gjelder ikke kommunale eller føderale offentlige bygninger i delstaten.

annonse

– Korset er et fundamentalt symbol på vår bayerske identitet og livsførsel. Det står for elementære verdier som veldedighet, menneskeverd og toleranse, sier ministerpresident Söder på Twitter, som skal ha hengt opp et kors i lobbyen i delstatskanselliet.

CSU, det bayriske søsterpartiet til Angela Merkels CDU, har rent flertall i delstatsforsamlingen i Bayern. Det fryktes at de kan miste denne posisjonen, dersom AfD styrker sin posisjon mot valget. Bayern har blitt rammet av flere brutale angrep, begått av muslimske migranter.

Jan Korte, som leder parlamentsgruppen for det sosialistiske partiet die Linke i det føderale parlamentet, mener at den politiske ledelsen i Bayern skaper splittelse.

annonse

– Hvorfor kan CSU aldri tenke på noe som bringer folk sammen, i stedet for å prøve å splitte landet på hvert eneste nivå?

Beslutningen har også blitt møtt av kritikk fra kardinal Reinhard Marx. Han mener at korsets tilstedeværelse på offentlige bygningene vil føre til «divisjon og uro».

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse