EUs handelskommissær Cecilia Malmström, her avbildet på en pressekonferanse om EUs handelssamarbeid med Mexico. Foto: Virginia Mayo / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

– Jeg vil si at en mer begrenset avtale vil være det enkleste alternativet hvis vi skal få til noe raskt, sier Malmström i et intervju med nyhetsbyrået AFP.

Men slike forhandlinger kan ikke starte før USAs president Donald Trump går med på å gi EU permanent unntak fra den nye ekstratollen han har innført på stål og aluminium, understreker hun. EU har fått midlertidig unntak fra tollen fram til 1. juni.

annonse

EU og USA forhandlet lenge om en omfattende ny frihandelsavtale kalt TTIP, men disse forhandlingene ble lagt på is da Trump overtok som president.

Det Malmström ser for seg nå, er «noe helt annet». Ifølge henne vil det være snakk om en avgrenset avtale som kun tar for seg tollsatser og enkelte andre lavthengende frukter.

– Vi kan begynne å utforske saken for å få et bedre bilde av hva det kan bli, men før formelle forhandlinger kan starte, må medlemslandene gi oss et forhandlingsmandat, sier hun.

Malmström forteller videre at hun den siste tida har vært i kontakt med USAs handelsminister Wilbur Ross flere ganger i uka.

annonse

NTB-AFP

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon