To personer ble funnet alvorlig skadet litt utenfor sentrum av Flekkefjord i Vest-Agder seint torsdag kveld. Her er antatt gjerningsmann i det han forlater en lege etter å ha avlagt blodprøve. Foto: ERIK THIME / Avisen Agder / NTB scanpix
annonse
annonse

Flere medier har rapportert om en hendelse i Flekkefjord i Vest-Agder, der politiet torsdag kveld klokken 22.30 fikk melding om at to personer ble funnet med alvorlige stikkskader. Begge de sårede ble fraktet til sykehus, og tilstanden er blitt karakterisert som kritisk.

Ifølge Aftenposten skal et vitne ha fortalt at det kom en mann på vitnets dør, med et brukket knivblad i ryggen. En mann skal være pågrepet, og Resett erfarer at vedkommende er av utenlandsk bakgrunn.

Resett har snakket med en person som var vitne til en annen voldelig hendelse i byen, som ifølge vitnet involverte den samme gjerningsmannen. Denne andre hendelsen skal ha funnet sted for om lag en uke siden. Resett kjenner vitnets identitet, men har av hensyn til vedkommende valgt å anonymisere personen. Episoden skal ha funnet sted på et utested.

annonse

– Gjerningsmannen kom inn, beveget seg rundt i lokalet og var tydelig ute etter bråk. Det bemerket også de andre gjestene som satt i baren. Han var ikke der for å sosialisere, og det hele endte i slagsmål, forteller vitnet.

Etter basketaket ble det funnet en tapetkniv på stedet.

– De fornærmede som hadde blitt slått fant en tapetkniv etter opptrinnet, og ringte da politiet med en gang og fortalte om hendelsen. Da spurte politiet om det var noen personskader, og de fornærmede avkreftet det. Da syntes ikke politiet at det hadde noe for seg å etterforske saken videre. En uke senere finner denne knivstikkingen sted. Det kunne jo politiet ha avverget dersom man tok den første hendelsen på alvor.

annonse

Vedkommende er helt sikker på at det var den samme mannen som nå er pågrepet i forbindelse med knivstikkingen torsdag kveld.

– Flekkefjord er en liten by, det er ikke så mange å ta feil av. Det ble lagt ut et bilde av mannen i Avisen Agder, og jeg kjente ham igjen med en gang. Det ble funnet en tapetkniv på utestedet, samme type kniv som to personer ble stukket med i går.

Videre får Resett opplysninger om at vitnet henvendte seg til politiet, og tok med seg kniven til stasjonen.

– Jeg fikk da inntrykk av at de mente at de ikke hadde tid til saken. En politimann jeg snakket med gjorde et poeng ut av at denne hendelsen jeg har fortalt om ikke fant sted i går. Så lenge det ikke skjedde i går var det ikke noe vits i å ta det videre. Jeg ble ikke avhørt eller noe. Det kan virke som om de skjønner at de har dummet seg ut. Hvor mange andre ting er det som skjer på en hverdagskveld i lille Flekkefjord, som gjør at man ikke har mulighet til å komme når det blir rapportert at det går en person rundt på stedet med kniv?, spør vitnet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon