London, Storbritannia. Foto: Jeff Moore/Justice4Grenfell via AP

En norsk mann ved navn Tore Rasmussen skriver på sin Twitter-profil at han har blitt anholdt ved flyplassen Gatwick utenfor London, og nektet innreise til det Forente Kongerike.

annonse

Ifølge Home Office har mannen «verdier som ikke er forenelige med det britiske samfunnet».

annonse
annonse

– Dette er nytale for «du avviser multikulturalismen», skriver Rasmussen i sin tweet.

Rasmussen er etter det Resett erfarer en av bidragsyterne på Ekte Nyheter, og arbeider i assosiasjon med Generasjon Identitet.

Til Resett forteller Rasmussen at det ble fattet vedtak om hans deportasjon bare noen timer etter at han ankom Storbritannia, der han har bodd siden september i fjor. Resett har fått oversendt en kopi av vedtaket.

– Jeg landet klokken 18.30 i går kveld, og det spesielle er at vedtaket kom allerede klokken 9 samme kveld. Der stod det at mine verdier ikke er overens med verdiene til det britiske samfunnet. Jeg bor jo i London, og var bare i Østerikke på en todagers forretningsreise. Jeg ble nektet innreise for min assosiasjon med Generasjon Identitet, slår han fast.

Tore Rasmussen.
Foto: Privat/Tore Rasmussen.

– Men du har jo alle eiendelene dine i Storbritannia?

– Det er tydeligvis mitt problem, men jeg har jo tenkt at dette kunne skje, og tatt forhåndsregler. Generasjon Identitet er en eksplisitt ikke-voldelig organisasjon, som kjemper for en fri og åpen debatt om multikulturalismens skyggesider. At dette skulle være i strid med britiske verdier stiller jeg meg helt uforstående til

Rasmussen ble så deportert tilbake til Østerrike, siden det var derfra han kom. Det østerrikske grensepolitiet reagerte med vantro på nordmannens historie.

– De spurte meg om hvorfor jeg ble deportert, og da jeg fortalte det lo de og sa at det var en merkelig grunn. Her i Østerrike er Generasjon Identitet en del av offentligheten, og får delta og synes i debatten. I Storbritannia virker det nærmest som om “community cohesion” (samspillet mellom ulike kulturelle grupperinger) er viktigere enn ytringsfriheten. Mange kjente motstandere av multikulturalismen skal reise til London for å delta på demonstrasjon i morgen. Det blir spennende å se hvem som slipper inn.

Den politiske korrektheten har, ifølge Rasmussen, gått særlig langt i Storbritannia.

– Jeg oppgav til britiske myndigheter at jeg var formann for en konferanse med Generasjon Idenitet som fant sted 14. april i London. Denne konferansen ble for øvrig også nevnt som en grunn til at jeg ble nektet innreise. Senere så jeg at «chairman», som jeg sa til myndighetene at jeg var, hadde blitt endret til «chairperson» i papirene, sier Ramussen og ler.

Søndag 6. mai skal politiske aktivister fra alle ulike politiske bakgrunner samles i Londons gater for å demonstrere mot sensur og såkalte hatpratlover, og for ytringsfrihet. Blant deltagerne på dette arrangementet er Milo Yiannopolous, Lauren Southern og Gavin McInnes.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.