En mann med humor er en innertier hos kvinner. Foto: Frank May / NTB scanpix
annonse

Evolusjonspsykologien trekker linjene, menneskenes atferd – i forhold til parringsstrategier, tiltrekning og følelser, er almengyldige. Vi er ikke stort forskjellige nå, fra da vi løp rundt på steppene for tusener av år siden. Vi velger naturlig nok ut partnere fra hva som var det beste for artens overlevelse, viser en undersøkelse publisert i Evolutionary Psychology (2015). Menn og kvinner er natur.

Så hva har humor med det å gjøre?

Ifølge undersøkelsen sier det noe om en potensiell partners reproduktive verdi. Forskere lot en gruppe studenter bedømme en rekke scenarier, der en fremmed person av det motsatte kjønn innleder en samtale. Den fremmede var mer eller mindre morsom og/eller mottakelig for humor. Deltakerne skulle så angi hvor attraktiv den fremmede var i forhold til et uforpliktende forhold, eller et langvarig forhold.

annonse

Resultatet? Humor ble høyt verdsatt hos begge kjønn, og spesielt betyr humor noe i lange forhold. Kvinnene i undersøkelsen satte humor høyt, noe som forklares med at humor representerer attraktive psykologiske verdier som intelligens, kreativitet og språklig overskudd. Viktige egenskaper hos en partner over lang tid.

Kvinners presisering av humor som viktig, forklares i undersøkelsen med at evnen til å motta humor viser at de har felles verdier med menn, noe som vil gjøre samarbeidet med å holde familien samlet lettere.

Så dersom du må trekke på smilebåndet av mannen din, tenk at det er til dere begges fordel. Og ikke fortvil dersom humoren er av den mer ufrivillige sorten. Gamle humoristiske råd kan bli som nye.

annonse

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse