Lars Gule. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
annonse
annonse

Lærer og lektor ved Ulsrud videregående skole, Simon Malkenes, fortalte om en umulig lærerhverdag da han i begynnelsen av mars stilte opp i radioprogrammet Dagsnytt 18.

Siden den gang har han blitt hyllet og kritisert av diverse kommentatorer i media.

En av de siste som går hardt ut mot Malkenes er utdanningsdirektør i Oslo, Astrid Søgnen. Hun skriver i et innlegg i Aftenposten at “elever skal slippe å føle seg uthengt og stigmatisert av sin egen lærer” og at “lærere har ytringsfrihet, men kan ikke krenke elever.”

annonse

Innlegget faller ikke i god jord hos den omstridte akademikeren Lars Gule, som tar Malkenes i forsvar.

“Mobbing handler om å plage sakesløse personer. Bråkete elever som blir irettesatt eller omtale – anonymt – i mediene (nettopp fordi de bråker), blir selvsagt ikke mobbet. Skoledirektør Astrid Søgnens innlegg i Aftenposten (i går) innebærer en grov insinuasjon mot Malkenes ved at hun trekker inn en referanse til mobbing som begrunnelse for å undersøke nærmere hva Malkenes har gjort da han uttalte seg i Dagsnytt 18. Videre handler trakassering om en systematisk og vedvarende plaging av andre. Det har selvsagt heller ikke Malkenes vært i nærheten av å gjøre”, skriver Gule i et nytt innlegg på Facebook.

Malkenes fikk også stor støtte av skolenes landsforbund da de bar plakater med lærerens ansikt og teksten «Jeg er Simon Malkenes» i 1.mai toget i Oslo.

annonse

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon