Nicolay Ramm vant publikumsprisen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse
annonse

NRKs «Heimebane» hanket inn prisene for beste mannlige og kvinnelige skuespiller på søndagens Gullruten. I tillegg ble serien kåret til årets drama.

Prismottakerne var Ane Dahl Torp og Axel Bøyum, som spiller henholdsvis trener Helena Mikkelsen og stortalentet Adrian Austnes i den kritikerroste fotballserien.

– Det er en fryd å jobbe sammen med dere hver eneste dag, sa den 23 år gamle Bøyum til de andre i salen som har medvirket til «Heimebane».

annonse

Bøyum ble den yngste til å vinne prisen som beste mannlige skuespiller noensinne. Motspilleren Dahl Torp (43), som tidligere har vunnet både Amandaprisen og Folkets filmpris, er langt mer rutinert.

– Det her har vært en kjempesvær jobb, og jeg har en del jeg skal takke, sa Dahl Torp da hun mottok prisen.

Deretter var det tid for kåringen av årets drama. Jubelen fra «Heimebane»-gjengen lot ikke vente på seg.

annonse

– Vi må takke hele Ulsteinvik og Hødd for at dere har latt oss invadere banen deres i flere måneder, sa produsent Vilje Kathrine Hagen.

Stolt kringkastingssjef

Thor Gjermund Eriksen i NRK synes dramaprisen var fortjent.

– Ja, det synes jeg, men jeg er like spent hver gang fordi det er andre dramaserier som også holder høy kvalitet, så det var ikke selvsagt. Men det er klart det er fantastisk moro når den tar begge prisene i beste skuespillere, både kvinnelige og mannlige, og beste dramaserie. Det er helt fantastisk, sier Eriksen til Kampanje.

NRK-programmet «Faten tar valget» vant beste nyhets- eller aktualitetsprogram. Det er en av de tolv prisene NRK fikk lørdag, Eriksen ønsker å trekke fram.

– Det er nesten sånn at det veldig urettferdig å trekke fram noen. «Faten tar valget» gledet mitt hjerte, også overgreps-uka til NRK Super. Det er så mye bra og jeg er bare kjempestolt, sier Eriksen.

«Temadager: Overgrep» fikk prisen for beste barneprogram.

Mer mat og reise på TV 2

Prisen for beste underholdningsprogram gikk til TV 2-programmet «Truls à la Hellstrøm». Truls Svendsen og Eyvind Hellstrøms program hadde premiere på TV 2 i fjor høst.

Den kjente kokken Hellstrøm innrømmer at det ikke er noen detaljert oppskrift bak TV-suksessen.

annonse

– Det finnes ingen oppskrift, vi bare tar det spontant. Det som er fint med det vi holder på med, er at vi reiser rundt i verden og spiser fantastisk mat fra de beste kokkene og drikker gode viner, men vi har ikke noen oppskrift i bakhånden, sier Hellstrøm.

Til høsten kommer en ny sesong med seks forskjellige land som skal besøkes.

NRK fikk flest priser

Beste kvinnelige programleder ble Helene Sandvig for sin innsats i NRK-programmet «Helene sjekker inn». Beste mannlige programleder vant «Nytt på nytt»-programleder Bård Tufte Johansen.

Prisen for beste realityserie gikk til TV 2-programmet «Ramm og Tørnquist redder Norge», der komikerne Morten Ramm og Einar Tørnquist reiser rundt for å hjelpe bedrifter i trøbbel.

Årets beste dokumentarserie ble det Mari Storstein-regisserte TV 2-programmet «Søsken», mens NRKs politiske portrettserie «Da vi styrte landet» ble kåret til beste nyskapning.

Folket stemte fram Nicolay Ramm som vinner av publikumsprisen.

NRK vant soleklart flest priser med tolv. TV 2 fikk fem priser, og Discovery stakk av med fire priser. MTG vant ingen priser.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon