Foto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse
annonse

Dagbladet skiller ut digitale abonnementer i et eget selskap. Det kan endre fordelingen av pressestøtten og føre til flere millioner i nye inntekter, ifølge DN.

Dagbladet rigget om i mars og døpte Aller Helpco as om til Dagbladet Pluss as, skriverDagens Næringsliv.

Dette skjer samtidig som avisen rigger seg til for å kunne motta produksjonstilskudd, også kalt pressestøtte, ifølge DN. Avtroppende sjefredaktør i Dagbladet, John Arne Markussen, har tatt over som daglig leder i selskapet.

annonse

Ifølge ham skjer omleggingen for å rendyrke innovasjonsarbeidet med digitale abonnementer i Dagbladet Pluss as.

– Vi får fra tid til annen spørsmål om dette med pressestøtte og om vi har søkt eller skal søke. Mitt svar er det det alltid har vært: Dette har vi til løpende vurdering, enten det er snakk om Dagbladet Pluss eller Dagbladet generelt, sier Markussen.

For å kvalifisere seg til produksjonstilskudd må avisen oppfylle abonnementskravet, der «minst halvparten av det godkjente nettoopplag skal være gjennom abonnement», ifølge Medietilsynet.

Seniorrådgiver Tor Erik Engebretsen i Medietilsynet sier det ikke har mottatt noen søknad fra Dagbladet Pluss om pressestøtte i år.

annonse

– Men det er fullt mulig å komme i en posisjon der Dagbladet Pluss kan få produksjonstilskudd, sier han.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon