Foto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse

Dagbladet skiller ut digitale abonnementer i et eget selskap. Det kan endre fordelingen av pressestøtten og føre til flere millioner i nye inntekter, ifølge DN.

annonse

Dagbladet rigget om i mars og døpte Aller Helpco as om til Dagbladet Pluss as, skriverDagens Næringsliv.

annonse

Dette skjer samtidig som avisen rigger seg til for å kunne motta produksjonstilskudd, også kalt pressestøtte, ifølge DN. Avtroppende sjefredaktør i Dagbladet, John Arne Markussen, har tatt over som daglig leder i selskapet.

Ifølge ham skjer omleggingen for å rendyrke innovasjonsarbeidet med digitale abonnementer i Dagbladet Pluss as.

– Vi får fra tid til annen spørsmål om dette med pressestøtte og om vi har søkt eller skal søke. Mitt svar er det det alltid har vært: Dette har vi til løpende vurdering, enten det er snakk om Dagbladet Pluss eller Dagbladet generelt, sier Markussen.

annonse
annonse

For å kvalifisere seg til produksjonstilskudd må avisen oppfylle abonnementskravet, der «minst halvparten av det godkjente nettoopplag skal være gjennom abonnement», ifølge Medietilsynet.

Seniorrådgiver Tor Erik Engebretsen i Medietilsynet sier det ikke har mottatt noen søknad fra Dagbladet Pluss om pressestøtte i år.

– Men det er fullt mulig å komme i en posisjon der Dagbladet Pluss kan få produksjonstilskudd, sier han.

(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.