Illustrasjonsfoto: Paul Kleiven / NTB scanpix
annonse

Ambulansefly-krisen i nord får etterspill i Stortinget. SV, Ap og Sp kaller saken «faretruende» og krever en redegjørelse fra helseminister Bent Høie (H). 

annonse

– Tre av ni norske ambulansefly står på bakken. Det mangler piloter og teknikere. Dette er faretruende for tryggheten i nord, heter det i et brev de tre partiene har sendt til helseminister Bent Høie (H). Her ber de statsråden om å møte opp i Stortinget for å forklare seg om saken, som har ført til pilotmangel og at flere fly er blitt satt på bakken.

annonse

Bakgrunnen er konflikter og usikkerhet rundt overgangen til ny leverandør av luftambulansetjenestene i nord fra 2019. Flere piloter har søkt seg vekk, og flere er sykemeldt.

SVs Nicholas Wilkinson fyrer løs mot regjeringen og Høies (H) håndtering av saken.

– De spiller russisk rulett med folk i nord. Kontrakten bør stoppes. Høie har ansvar for sikkerheten i helsevesenet vårt. Lønnsdumping truer ambulanseflyene våre uten at Høie har grepet inn ennå. Han må til Stortinget og forklare seg.

annonse
annonse

Høie var i helgen på besøk i Bodø og Tromsø for å høre mer om problemene. Han har krevd at Helse Nord rydder opp, men har samtidig understreket at situasjonen ikke har hatt alvorlige konsekvenser for pasientene.

– Statsrådens uttalelser i løpet av helgen spriker i flere retninger. Det viktigste er å løse denne situasjonen og trygge liv og helse. Men her må statsråden faktisk forklare Stortinget hva som har skjedd, sier helsepolitisk talsperson Ingvild Kjerkol i Ap.

(©NTB)

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.