Illustrasjonsfoto: Paul Kleiven / NTB scanpix
annonse
annonse

Ambulansefly-krisen i nord får etterspill i Stortinget. SV, Ap og Sp kaller saken «faretruende» og krever en redegjørelse fra helseminister Bent Høie (H). 

– Tre av ni norske ambulansefly står på bakken. Det mangler piloter og teknikere. Dette er faretruende for tryggheten i nord, heter det i et brev de tre partiene har sendt til helseminister Bent Høie (H). Her ber de statsråden om å møte opp i Stortinget for å forklare seg om saken, som har ført til pilotmangel og at flere fly er blitt satt på bakken.

Bakgrunnen er konflikter og usikkerhet rundt overgangen til ny leverandør av luftambulansetjenestene i nord fra 2019. Flere piloter har søkt seg vekk, og flere er sykemeldt.

annonse

SVs Nicholas Wilkinson fyrer løs mot regjeringen og Høies (H) håndtering av saken.

– De spiller russisk rulett med folk i nord. Kontrakten bør stoppes. Høie har ansvar for sikkerheten i helsevesenet vårt. Lønnsdumping truer ambulanseflyene våre uten at Høie har grepet inn ennå. Han må til Stortinget og forklare seg.

Høie var i helgen på besøk i Bodø og Tromsø for å høre mer om problemene. Han har krevd at Helse Nord rydder opp, men har samtidig understreket at situasjonen ikke har hatt alvorlige konsekvenser for pasientene.

– Statsrådens uttalelser i løpet av helgen spriker i flere retninger. Det viktigste er å løse denne situasjonen og trygge liv og helse. Men her må statsråden faktisk forklare Stortinget hva som har skjedd, sier helsepolitisk talsperson Ingvild Kjerkol i Ap.

annonse

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon