Store ødeleggelser finner sted i Jemen. Foto: AFP PHOTO / Mohammed HUWAIS
annonse
annonse

Minst seks mennesker er drept og over 30 er såret i et rakettangrep mot presidentpalasset i Jemens hovedstad Sana, ifølge lokale innbyggere og medier.

Kampfly bombet mandag flere mål i Sana, som er kontrollert av Houthi-opprørerne. Presidentpalasset skal ha blitt truffet flere ganger.

Lokale helsearbeidere opplyser at minst seks er drept og at opptil 30 ble såret av rakettene som traff presidentpalasset.

annonse

–Vi arbeidet like ved presidentpalasset og hørte et fly, og deretter en eksplosjon, sier Ahmed Dehashir i den lokale ambulansetjenesten til AFP.

– Noen av oss dro så fort vi kunne til hendelsesstedet og så ødeleggelsene og masse folk fanget under bygningsrester. Vi prøvde å grave ut de døde og sårede, og så kom det et nytt angrep, sier han videre.

Houthienes TV-kanal Al-Masirah oppgir samme dødstall, og melder at det var Saudi-Arabias koalisjon i Jemen som sto bak rakettangrepene.

Angrepet skjer bare timer etter at det saudiarabiske luftforsvaret skjøt ned to raketter som angivelig ble skutt opp av Houthi-opprørere i Jemen.

annonse

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon