Election officials count votes at a polling station in Tunis, Tunisia, Sunday, May 6, 2018. Tunisians voted in their first local elections since the Arab Spring revolution, widely seen as a crucial step toward consolidating the country's exceptional democracy. (AP Photo/Hassene Dridi)
annonse
annonse

En valgdagsmåling tyder på at Ennahda fikk 27,5 prosent av stemmene i søndagens valg, ifølge en statlig TV-kanal i landet. Det sekulære partiet Nidaa Tounes ligger an til å få 22,5 prosent.

– Dette resultatet er en belønning til det nye tolerante og demokratiske Ennahda, sier en representant for Ennahda til nyhetsbyrået Reuters.

Valgobservatører fra Europarådet roste mandag gjennomføringen av valget, som er det første lokalvalget landet har avholdt siden folkeopprøret og avsettelsen av landets autoritære leder i 2011.

annonse
– Viktig balanse

Ennahda sitter i regjering sammen med Nidaa Tounes, og det var på forhånd ventet at de to partiene ville gjøre det best i lokalvalget.

At dette også ble resultatet, er viktig for den politiske balansen i Tunisia, ifølge Ennahda-talsmann Imed Khemiri.

Observatørene besøkte i alt 50 valglokaler, og overalt så valget ut til å være godt organisert. Samtidig var opptellingen av stemmene preget av åpenhet og effektivitet. Det ble kun notert noen få organisatoriske feil og tilfeller av valgfusk på et individuelt plan, ifølge observatørene.

Lavt oppmøte
annonse

Valgdeltakelsen var imidlertid bare på 33,7 prosent, ifølge valgkommisjonen. Mange unge tunisiere er misfornøyd med høy arbeidsledighet og økonomiske problemer som preger landet.

I januar brøt det ut demonstrasjoner og opptøyer i flere tunisiske byer. Protestene var rettet mot økte priser og skatter, og det at levekårene for mange er svært trange.

I 2017 hadde Tunisia en ungdomsledighet på over 35 prosent, ifølge tall fra Verdensbanken.

NTB-DPA

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon