Politiet i arbeid. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Politiet i Groruddalen og på Holmlia i Oslo har blitt forsøkt hindret av tenåringer 33 ganger siden september i fjor. Flere ganger har tenåringene vært væpnet.

annonse

Politipatruljer opplever at ungdomskriminelle forsøker å hindre dem i arbeidet når de rykker ut på et oppdrag eller vil gjøre en rutinekontroll.

Fra 1. september i fjor til 1. mai i år registrerte Oslo-politiet 33 tilfeller av at de ble forsøkt hindret i arbeidet. Det er en økning fra 20 tilfeller i samme periode i 2017, og 14 tilfeller i 2016, melder NRK.

Politiet sier de har sett stadig flere ansamlinger med både unge og voksne som blir aggressive og ikke vil la politiet komme fram. Det er særlig de siste to-tre årene politiet har sett den utviklingen.

Det har eskalert til alt fra vold og trusler, med skytevåpen og machete, til at ungdommene bare nekter å følge politiets pålegg om å fjerne seg fra stedet.

– Politiet kan komme til et sted på et oppdrag som ikke har alvorlig karakter, men så eskalerer det plutselig, sier leder John Roger Lund i Oslo politidistrikt enhet Øst.

I fjor var det nærmere 480 gjengangere under 22 år i Oslo, 151 av disse var under 18 år. De fleste har innvandrerbakgrunn, ifølge Oslo kommunes årlige SaLTO-rapport.

(©NTB)

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.