USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver John Bolton. Foto: AP/Alex Brandon
annonse

President Donald Trumps sikkerhetspolitiske rådgiver John Bolton redegjorde tirsdag for noen av de praktiske sidene ved den amerikanske beslutningen.

Han gjorde det klinkende klart at sanksjonene umiddelbart vil gjelde alle nye kontrakter med regimet i Iran. Han la til at europeiske selskaper vil ha «flere måneder på seg» til å komme seg ut av Iran-avtaler.

Den sikkerhetspolitiske rådgiveren sa også at USA er villig til å delta i «bredt anlagte» forhandlinger om en ny Iran-avtale.

annonse

Boltons presiseringer virker både imøtekommende og avvisende. Samtidig som han uttrykte administrasjonens ønske om å delta i nye forhandlinger, sa han at det blir vurdert å skjerpe sanksjonene, altså legge til nye straffetiltak ut over dem som nå blir gjeninnført.

(©NTB)

NTB-AFP

[email protected]

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon