USAs utenriksminister Jeff Sessions. Foto: Gregory Bull / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Alle som krysser grensen til USA ulovlig, vil bli straffeforfulgt, og foreldre og barn vil holdes atskilt, opplyser justisminister Jeff Sessions.

– Vi vil ikke splitte familier, men vi vil heller ikke at familier skal krysse grensen ulovlig, sa Sessions til pressen ved grensen mellom San Diego og Tijuana i Mexico mandag.

Nærmere en av fire av dem som ble arrestert på grensen mellom de to landene i perioden oktober til april, kom med familie.

annonse

Barn av foreldre som blir straffeforfulgt i USA, blir satt under barnevernets omsorg. Mindreårige som kommer alene, blir overlatt til familie med oppholdstillatelse i USA eller plassert i fosterhjem.

– Dette er ingen ny lov. Sånn har det alltid vært, men nå vil dere se flere tiltaler som følge av justisministerens forpliktelse til en nulltoleranse, sa Thomas Homan, sjefen for toll- og grensekontroll i USA.

Forrige uke kunngjorde Sessions at han vil sende 35 føderale anklagere og 18 immigrasjonsdommere til grensen for å ta seg av saker i forbindelse med «karavanen» av migranter fra Sentral-Amerika som har ankommet grensen.

Karavanen har tidligere mottatt kritikk fra president Donald Trump, som har truet Honduras med bistandskutt og kritisert Mexico for å ha latt migrantene gå gjennom landet.

annonse

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon