Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
annonse
annonse

Hopp og pyroteknikk satt som det skulle under Alexander Rybaks første prøve før torsdagens Eurovision-semifinale. Men han holdt litt igjen, ifølge MGP-ekspert.

Rybak er første artist på scenen i semifinale to og var også det under onsdagens prøve. Han smilte og klappet seg selv utålmodig på lårene under introduksjonen av det norske bidraget, som ble levert feilfritt – iallfall slik det så ut fra salen i Altice Arena i Lisboa.

Et hopp med fela, noe som vel må regnes som et Rybaks virkelige særpreg, var perfekt timet til pyroteknikken. Han og danserne avsluttet sin opptreden med å holde hendene sammen og heve dem i været.

annonse

Rybak kommenterte ikke sin egen framføring overfor pressen etter prøven onsdag.

– Holdt litt igjen

Rybak har selv fortalt at han har vært sliten og ikke i form i det siste, men det så ikke ut til å plage ham nevneverdig på scenen onsdag.

annonse

Morten Thomassen, president i den norske MGP-klubben, likte det han så og synes Rybak leverte bra.

– Men han holdt litt igjen. Denne prøven teller ikke, sier Thomassen til NTB.

Onsdag kveld er det mer alvor. Den andre prøven danner grunnlaget for jurystemmene fra de ulike landene.

Sangjubileum

Rybak har selv skrevet årets norske bidrag, «That’s How You Write A Song». Han vant med «Fairytale» i 2009. Som en kuriositet kunne programlederne nevne at Rybak nå står for framføringen av sang nummer 1.500 i Eurovision Song Contest.

Årets konkurranse arrangeres i Portugal, etter at Salvador Sobral sang landet til topps i fjor med låten «Amar pelos dois». I år deltar 43 land, noe som er tangering av rekorden fra 2008 og 2011.

annonse

Island og Finland var de nordiske landene som sto på scenen i den første semifinalen tirsdag, og kun Finland ble med videre. De øvrige som gikk til finalen, var Østerrike, Estland, Litauen, Tsjekkia, Bulgaria, Albania, Israel, Kypros og Irland.

Bare Kypros foran

Ifølge oversikten til  Eurovisionworld.com er bare kypriotiske Eleni Foureira og hennes «Fuego» større favoritt til å vinne enn Rybak. Han har passert israelske Netta og «Toy», som lenge var spillselskapenes soleklare favoritt.

I den andre semifinalen skal Alexander Rybak kjempe mot blant andre Danmark og Sverige. Der synger også russiske Julija Samojlova, som ble nektet innreise til Ukraina under fjorårets konkurranse med bakgrunn i Krim-konflikten.

«De fem store» i Den europeiske kringkastingsunionen (EBU) – Frankrike, Tyskland, Italia, Spania og Storbritannia – går sammen med arrangørlandet rett til finalen lørdag.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon