MDGs talspersoner Rasmus Hansson og og Une Bastholm går inn for at partiet heller burde ha én leder. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse
annonse

Begge de sittende talspersonene i Miljøpartiet De Grønne, Une Aina Bastholm og Rasmus Hansson, går inn for at partiet heller burde ha én leder.

– Min konklusjon er nok at risikoen er mindre med en tradisjonell ledermodell, sier Hansson til Klassekampen.

– Samtidig skal man ikke følge mye med i norsk politikk for å vite at du ikke er garantert mot ballade i partiledelsen ved å ha en tradisjonell ledermodell. Vi kommer til å leve godt som parti med begge utfall av den diskusjonen, fortsetter han.

annonse

MDG i Oslo har krevd at spørsmålet blir lagt ut til uravstemning for hele partiet til høsten. En ny ledermodell blir dermed ikke avgjort på landsmøtet til helgen.

Her er det ventet at Bastholm uten motkandidat vil bli gjenvalgt som kvinnelig talsperson.

Til å etterfølge Hansson, som takker av, er en annen profil fra norsk miljøbevegelse favoritt, nemlig tidligere leder Arild Hermstad i Framtiden i våre hender. 51-åringen fra Bergen utfordres av 31 år gamle Farid Shariati fra Vadsø.

annonse

(©NTB

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon