Illustrasjonsbilde. REUTERS/Ammar Awad
annonse
annonse

Flere seniortjenestemenn fra den israelske hæren, IDF, sier de frykter et massivt rakettangrep med iranske raketter skutt mot Israel fra baser i Syria. IDF hevder at forberedelsene til angrepet har pågått i flere uker.  Israel har tidligere sendt raketter mot iranske baser i Syria for å ødelegge raketter som de mener enten var på vei til den sjiamuslimske terrorgruppen Hizbollah i Libanon, eller var ment å brukes mot Israel direkte fra basene i Syria, og Iran har sverget hevn.

Israel tar disse truslene veldig alvorlig. Årsaken til at Israel offentliggjorde sin bekymring over den iranske trusselen, var for å hindre Iran fra å utføre sin trussel, skriver Israel Unwired. Den israelske hæren driver i disse dager en større øvelse i nordområdene. Et iransk rakettangrep mot sivile mål i Israel, vil kunne utløse en krig der både Syria og Iran er involvert.

Den umiddelbare trusselen for et større iransk rakettangrep mot Israel var den antatte grunnen til at den israelske statsråden for nasjonal infrastruktur, energi og vannressurser Yuval Steinitz for kort tid siden kom med en skarp advarsel til den syriske presidenten via et intervju i den israelske avisen Ynet News.

annonse

“Assad kan ikke sitte rolig i sitt palass og rehabilitere sitt regime, og la Syria bli forvandlet til en base for angrep mot Israel. Hvis Assad fortsetter å la iranerne operere fra syrisk jord, burde han vite at han signerer sin egen dødsordre og at det vil bli hans slutt.” sa den israelske statsråden.

Da Israels hær feiret sitt 70års-jubileeum tirsdag benyttet IDFs stabssjef, Gadi Eizenkot anledningen til å advare mot Irans tilstedeværelse i Syria og mante til en styrket beredskap for «ethvert scenario», skriver Israel Hayom.

“Fiender som truer oss med ødeleggelse burde vite at de vil støte på en jernvegg. De kan ikke overvinne oss, og de setter seg i alvorlig fare,» sa den israelske statsministeren Benjamin Netanyahu.

annonse

Den israelske utenriksministeren Lieberman berørte også de voksende spenningene mellom Israel og Iran, hovedsakelig på grunn av Irans voksende nærvær i grenseområdene til Syria, og sa at Israel ikke er interessert i eskalering, «men at vår rolle er å være klar for et scenario».

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon